CTP: „S-a spus despre doamna Dăncilă că este proasta lui Dragnea. Este o hienă politică pur-sânge”

Data actualizării: Data publicării:
ctp dragnea

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a criticat-o în termenii cei mai duri pe Viorica Dăncilă, după ce a anunțat că ia în calcul un referendum pentru înăsprirea pedepselor pentru crimă, viol și pedofilie. El a mai spus că soluția nu este o consultare populară, ci tocmai repararea legilor și codurilor penale modificate în ultimii ani de PSD-ALDE.

„S-a spus despre doamna Dragnea, da... despre doamna Dăncilă că este agramată, ca este incultă, că este, pe scurt, proasta lui Dragnea. Constat acum că acum că sunt incorecte aceste calificative. Doamna Dăncilă este o hienă politică pur-sânge, întrucât caută să-și smulgă halca de capital politic, de voturi, din ce s-a întâmplat acum. Încearcă să câștige politic pe cadavrele fetelor din curtea acestui individ. Dacă era Dragnea acum și nu Dăncilă, în fruntea trebii, Dragnea nu se încurca acum. Cu consilierii lui israelieni știți ce făcea? Cerea referendum pentru pedeapsa cu moartea, ca să câștige voturi și probabil că ar fi și câștigat.

Este, pe lângă această ticăloșie politică, acest cinism fără margini, este și absurd ceea ce face. De ce referendum? Ca să ce? Ceri pedepse mai mari! Păi există cineva în țara asta care a cerut pedepse mai mici, dintre simplii cetățeni ai acestei țări?

Cine i-a scos ani de zile din pușcării, cu recursul compensatoriu? Cine îi face scăpați cu toate modificările la legile justiției care au fost făcute în acești ani? De ce au fost făcute? Tocmai ca să fie scăpați! Și au și scăpat!

Deci, dacă ar vrea să facă ceva doamna Dăncilă, este să-și folosească această putere politică pe care o are și să întoarcă, să reschimbe, să aducă la normal legile care au fost modificate tocmai pentru a fi favorizați indivizi ca acesta.

Din nou, este tembelismul fără margini. Din ce se adresează pitecantropilor. Adică ce vrea să-mi spună mie doamna Dăncilă? Că individul ăsta, dacă știa că o să ia 20 sau 30 de ani pușcărie, nu mai comitea ce a comis? Indivizi ca acesta ucid, torturează, violează, comit fapte abominabile fără să se gândescă o clipă la pedeapsă, pentru că sunt deranjați mintal de multă vreme. Vă imaginați că o să... Vai de mine, de-acum înainte criminalii în serie și pedofilii: s-au mărit pedepsele, ar fi bine să ne liniștim.

CTP: De ce să faci referendum? Repară legile modificate de partidul tău

E o combinație de prostie cu hienism politic de care nu o credeam capabilă pe doamna Dăncilă, dar este. De ce să faci referendum? N-ai decât să modifici legile. E bătaie de joc.

Doamna Dăncilă e dispusă să se bată cu ghearele și cu dinții, să curgă sânge, ca să ajungă în turul doi la prezidențiale. Spune să nu politizeze partidele, corect, să nu politizeze ca să poată politiza ea la lărgime. Asta face. Din clipa în care a izbucnit acest scandal asta face: vrea să ne arate cum să preocupă. Să preocupă! Un singur lucru ar avea de făcut: să refacă legile justiției mutilate de partidul ei, de guvernul ei. Să le refacă. Asta are de făcut, nu referendum.

Nu fac 2 bani demisiile și demiterile în serie, pentru că inșii care vin în locul lor vin din aceeași zeamă, din același aer împuțit și criminal pe care l-au construit oamenii ăștia, puterea asta, de trei-patru ani încoace. A venit adjunctul. A fost înlăturat imbecilul ăla, Buda, Buta. Un imbecil!

Cu ocazia apar monștrii. Buda ăsta, un cretin care ia act de demisie și spune că îi pare rău că a murit fata. Individa aia, șefa parchetului Olt.... o arierată mintal, care nu scotea pe gură decât prefabricate verbale, necunoscând legea și disperată ca o pitulice sugrumată, să nu cumva să iasă ea vinovată cu ceva. Aceștia sunt oameni în funcții de vârf. Dacă îi dă jos acum ca să câștige voturi, Dăncilă, cu Moga și mai știu eu cine, cine sunt ăia care vin în loc? Sunt aceeași specie. Este vorba de zeama fiartă pusă la cale în acești ani de Dăncilă, Dragnea, Tăriceanu, Iordache, Nicolicea. Astea sunt prostire în față cu demisiile.

Este frică în sistem din cauza secției speciale? CTP: Da, asta urlu din 2017

Moderator: Procurorii spun că toate modificările legislative le-au tăiat din aripi, că există frică în sistem.

Este adevărat. Urlu acest lucru din 2017 iarna, că ținta lor a fost să modifice atmosfera, aerul din justiție, pentru ca polițiștii, judecătorii, procurorii să să orienteze: nu e bine să-l luăm pe cutare, că s-ar putea să ne ia secția specială. Gestapo-ul! Acum orientarea asta e, să-i lăsăm în pace pe ăștia cu omorul, lasă-i să omoare, important e să nu avem noi probleme. Asta se dorește de la noi, de sus, dacă vrem o pensie grasă, să rămânem pe funcții și eventual să avansăm. Asta s-a construit în acești ani.

Chiar și asa, dacă ești procuror, polițist adevărat, într-o astfel de situație de genul ăsta treci peste riscul de a fi sancționat de sistem, așa cum e el construit de superiorii tăi, treci peste riscul de a-ți pierde slujba și a suferi alte consecințe. Dacă ești om adevărat, spargi ușa, intri. Dar noi nu avem oameni adevărați care să facă acest lucru.

Să schimbe atmosfera din această țară e mult mai important decât legislația, decât cât de mari sunt pedepsele. Importantă e atmosfera dintre oamenii legii, ca acești oameni să recepționeze semnalul: nicio milă, toleranță zero. Semnalul este: prioritatea este prinderea infractorului și deferirea lui justiției, nu să scuturăm praful de pe umărul infractorului și să avem grijă să nu fie igrasie în celulă și toate ticăloșiile făcute în ultimii ani. Nu! Acesta să fie mesajul dat de puterea politică. Principalul este să ridicați, indiferent de rang, de pile, de cine este, de ce a făcut, că e vorba de hoție, că e crimă, corupție, pedofilie, să fie principalul obiectiv prinderea infractorilor. Până acum nu e. Până acum, obiectivul justiției e protejarea infractorilor, asta s-a indus și legiferat în acești ani.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri