Video CTP: Uitați-vă cum a reușit să-și dea PNL cu levierul în ambii genunchi, în cap și în gură, fără să-l silească nimeni!

Data publicării:
cristian tudor popescu in emisiunea cap limpede
PNL riscă să ajungă la 10 la sută în sondaje sau chiar mai puțin, spune Cristian Tudor Popescu Foto: captură video Digi24

Dacă PNL ajunge la Congres, unde să fie executat politic Florin Cîțu, acest partid va coborî în sondaje de la 16 la sută, cât are acum, până la 10 la sută sau chiar mai jos, estimează gazetarul Cristian Tudor Popescu. El atrage atenția, de altfel, că nu Florin Cîțu este important pe plan politic acum, ci „problema mare” e chiar Partidul Național Liberal.

„Nu domnul Cîțu este important în situația de față. Problema mare e PNL. Uitați-vă ce a reușit partidul ăsta să facă din marca PNL, din brandul PNL, în atât de scurt timp, cum a reușit să-și dea cu levierul în ambii genunchi, în cap și în gură partidul ăsta, fără să-l silească nimeni! Nu l-a atacat, nu l-a terminat PSD-ul, AUR-ul, nu! Ei, ei înde ei au reușit. Dacă se ajunge la Congres acum, în care să fie executat, mazilit Cîțu, în Congres, după părerea mea se duce la 10 la sută.  E la 16 la sută acum PNL,  se duce la 10 la sută și coboară și mai jos”, a spus Cristian Tudor Popescu, vineri seara, la Digi24.

Lipsa rușinii

El a amintit de congresul liberalilor din septembrie, pe care l-a numit un „bâlci monstruos” și despre care gazetarul a mai comentat, la vremea respectivă, că s-a făcut „în batjocura populației, fără respectarea regulilor din pandemie, pe care, altfel, guvernul Cîțu le impunea oamenilor”. 

„Vom rămâne liberali, vom rămâne creștini, vom rămâne în Europa, în parteneriat cu președintele Klaus Iohannis și alături de dumneavoastră, marea familie liberală! Florin Cîțu - președinte! Florin Cîțu - președinte! Florin Cîțu - președinte! Cu Dumnezeu înainte, Doamne ajută!” - proclama, atunci, în septembrie, de la tribună, Rareș Bogdan, cel care îl susținuse pe actualul președinte PNL, Florin Cîțu, din așa-numita „echipă câștigătoare”.

„Uitându-mă la oamenii ăștia, zbiera domnul în cauză acolo 'Cîțu - președinte', eu nu înțeleg, n-am să pot niciodată să înțeleg, eu n-aș putea să supraviețuiesc. Oamenii ăștia au o caracteristică fascinantă -  nu numai la Rareș Bogdan, la toți politicienii: este lipsa rușinii. Ei sunt diferiți din anumite puncte de vedere, dar unul dintre punctele lor comune, fundamental, este lipsa rușinii. Deci cum poți să faci... eu mă întreb ce zice acum Rareș Bogdan? Apare pe vreun ecran și ce zice el, după asta, după ce a zbierat în halul ăsta, acolo? Nu știu, eu m-aș dezintegra, dacă aș fi nevoit să-mi înghit o flegmă de nivelul ăsta, m-aș dezintegra. Ăștia nu! Au o rezistență fantastică, un tupeu uluitor, nu le este rușine orice ar face, sunt în stare să spună, să zbiere într-un fel, să bată cu pumnul și după asta: Eu? Care? Poate altul! Nu știu! Cine? Nu! Ăla? Asta este fascinant, vezi, ce înseamnă, trebuie să ai stomac să fii politician. Băsescu spunea asta” - a comentat CTP.

De ce este Ciucă soluția evidentă

„Asta nu înseamnă că dau o înaltă apreciere soluției evidente: Ciucă”, a adăugat el.

„Ciucă are mult mai mult în sondaje decât Cîțu - nu puțin, cum zicea Cîțu acum vreo câteva zile, e puțin mai sus cu vreo 30 de procente, dar nu e pentru că ar fi el vreo lumină care vine de la Apus, nu? Că a fost la NATO omul. L-am auzit vorbind engleză undeva într-o localitate numită Carlisle din Statele Unite, l-am auzit vorbind englezește și mi-a ajuns. Va să zică un om care a făcut nu știu câte studii, colegii, prin Statele Unite, înfrățite, interarme și așa mai departe, care a susținut lucrări în limba engleză, vorbește nu în basic english, vorbește în „băsic ingliș”, adică aia, 'sulaina channel' a lui Băsescu, pe care o auzim acum la distinsul premier.  Deci nu e numai asta, e și plagiatul acela, care, mă rog, pentru mine este evident din
ce am văzut acolo. Nu se mai  cercetează, după cum am vorbit. Și l-am văzut și cum vorbește, cum rotește, mestecă același talaș, deci... Dar e sus în sondaje și ăsta e singurul lucru care interesează pe PNL, pentru că hotărârea e corectă. Să se ducă de la 16 la sută la 6 la
sută, cât are acum Cîțu? Nu pot face asta și atunci îl pun pe Ciucă!” - a explicat Cristian Tudor Popescu.

Partenerii noștri