Culisele dublei ceremonii de la Cotroceni

Data publicării:
ceremonie toni grebla basescu antonescu cotroceni 2 17 dec

Ceremonia de depunere a jurământului de către Toni Greblă, în funcția de judecător CCR, și Gigel Știrbu, noul titular al mandatului la șefia Ministerului Culturii, a fost una foarte scurtă, însă jurnaliștii acreditați au putut observa micile animozități dintre copreședinții USL, Crin Antonescu și Victor Ponta.

În fața participanților, după episodul tensionat de ieri din USL, liderii PSD și PNL nu s-au salutat la începutul ceremoniei, deși cel mai probabil o făcuseră înainte pe holurile Palatului Cotroceni.

În schimb, președintele Traian Băsescu s-a salutat cordial cu toți cei prezenți în sala Palatului Cotroceni, inclusiv cu cei doi, chiar dacă despre Crin Antonescu spunea că l-a scos de pe lista de protocol pentru că a avut o purtare necuviincioasă în timpul ceremoniei de depunere a jurământului de către ministrul liberal al Transporturilor, Ramona Mănescu.

Cu această ocazie, preşedintele Traian Băsescu i-a cerut noului ministru al Culturii, Gigel Ştirbu, să nu comaseze Muzeul Satului cu Muzeul Ţăranului Român, după care premierul Victor Ponta a replicat: „Comasaţi-le!”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri