Culisele recepției de la Cotroceni. Ce semnale au dat Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă

Data actualizării: Data publicării:
dancila iohannis inquam octav ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

La recepția de Ziua Națională a României de la Palatul Cotroceni a avut loc o întâlnire față în față între președintele Klaus Iohannis și premierul Viorica Dăncilă, dar nu o discuție.

După discursul său, președintele a ciocnit un pahar de șampanie cu premierul, însă nu a stat la discuții cu aceasta.

Semnalul dat de șeful statului din discuțiile de la Cotroceni este că nu o să avem sărbători liniștite, pentru că nu suntem un popor liniștit, însă nu vrea să dea vreun semnal legat de remanieri pentru că toate aceste probleme și numiri în Guvern vor fi făcute abia săptămîna viitoare, după ce trece Ziua Națională.

De partea cealaltă, din partea Vioricăi Dăncilă, vine un altfel de semnal. Ea ar vrea ca șeful statului să se grăbească cu privire la aceste noi numiri, fie să îi numească mai repede. Motivul: urmează un eveniment important la Bruxelles, în doar câteva zile, și acolo ar fi trebuit să meargă întreg Cabinetul.

Viorica Dăncilă a spus și la recepția de la Cotroceni că pe masa ei de la Palatul Victoria nu este niciun proiect de ordonanță pe amnistie și grațiere. A declarat și public acest lucru, în contextul în care sunt informații că fie în decembrie, fie în luna ianuarie un asemenea act normativ ar putea să fie adoptat de Guvern.

Nici șeful PSD, Liviu Dragnea, nici cel al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, nu au fost la recepția de la Cotroceni. Viorica Dăncilă a fost însoțită de mai mulți miniștri - Carmen Dan, Eugen Teodorovici, Alexandru Petrescu, Bogdan Trif, Petre Daea.
Viorica Dăncilă a vorbit cel mai mult cu fostul președinte Traian Băsescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri