CULTURA POLITICĂ. Din delegația lui Victor Ponta în SUA fac parte numai miniștri PSD

Data publicării:
victor ponta conferinta mare - captura tv-1

Este o deplasare de trei zile cu puternice accente economice, în cadrul căreia prim-ministrul de la Bucureşti va trebui să dea o serie de explicaţii:

1. De ce compania Chevron nu poate demara lucrările în privinţa gazelor de şist aşa cum a convenit cu guvernul român.

2. de ce procedura de privatizare a CFR Marfă a fost făcută în aşa fel încât compania americană Omnitrax, ca de altfel orice altă companie în afară de GFR-ul lui Gruia Stoica, a fost eliminată din competiţie sau

3. cum mai stă treaba pe la Bucureşti cu respectarea statului de drept.

Rămas acasă, tovarăşul de alianţă al lui Victor Ponta, liberalul Crin Antonescu, îi atrage însă atenţia colegului său că în urma acestei vizite există riscul ca în România să se nască un curent antiamerican.

„Există ideea ca relatia României cu SUA e dirijată de mari companii, Chevron in acest caz, lucruri care nu pot fi contrazise doar așa, ignorându-le. Oamenii pot să aibă îndoieli și de aceea Guvernul trebuie să facă o dare de seamă foarte clară în fața cetățenilor", a declarat liderul liberal într-o emisiune televizată.

Aşadar, Crin Antonescu îi cere lui Victor Ponta o dare de seamă cu tot ceea ce a făcut în Statele Unite. O dare de seamă de care liderul PNL are nevoie poate şi pentru că nu are cine altcineva să îl informeze, deoarece niciun ministru liberal nu a fost luat de Victor Ponta în avion.

Din delegaţia premierului fac parte ministrul de externe, Titus Corlaţean, ministrul Energiei, Constanţin Niţă, ministrul mediului, Rovana Plumb, şi ministrul Educaţiei, Remus Pricopie. Toţi, aşadar, din partea Partidului Social-Democrat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri