"Cultura politică". Preocupare de parlamentar: relaxarea 

Data publicării:
parlamentul romaniei crop ingust - mfax-2

Cine să le dezbată însă? Pentru că domnii senatori şi deputaţi, atunci când nu se preocupă de confortul personal la muncă, chiulesc.

Un centru spa, cu saună şi piscină. Este ideea secretarului general adjunct al Senatului, iar acesta ar vrea s-o pună în aplicare cât mai repede. Bazinul şi camerele pentru saună au fost deja construite, în 2003, odată cu renovarea corpurilor de clădire unde se găseşte camera superioară. Iar secretarul susţine că ar mai fi nevoie de o ,,minimă'' investiţie, mai exact de 200.000 de euro, şi centrul de relaxare va fi numai bun de folosit. Există un singur obstacol în calea proiectului - gura lumii şi a presei.

„Sunt două opţiuni. Ori o lăsăm să se degradeze în continuare, dând satisfacţie populismului, ca să nu citim pe micile dumneavoastră ecrane că: Iată, se face saună şi bazin de înot pentru parlamentari! Ori ne asumăm acest risc de a merge împotriva valului de populism şi o terminăm şi-o dăm în folosinţă”, spune Dan Mihalache, secretar general adjunct al Senatului.

Acelaşi om, altă idee - un magazin de suveniruri la Senat. Dan Mihalache nu a stat prea mult pe gânduri şi a organizat o licitaţie. Pune la dispoziţie un spaţiu de 40 de metri pătraţi, iar firma care va câştiga îl va amenaja. În schimb, nu va plăti chirie şi va împărţi cu Senatul profitul obţinut din vânzarea suvenirurilor.

Nici deputaţii nu sunt mai prejos la idei năstruşnice

Conducerea Camerei inferioare a decis deschiderea unei farmacii la Parlament, la care se vor vinde medicamente mai ieftine cu până la 20 la sută faţă de preţurile din oraş, pentru deputaţi şi angajaţii lor.

„Aici am avut parlamentari cărora le-a venit rău, angajaţi. Am stabilit cu casa de sănătate că asta este cea mai bună soluţie”, explică Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor.

Înfiinţarea unei farmacii la Parlament a iritat pe toată lumea, de la bolnavi până la ministrul Sănătăţii.

„Este o prostie , o părere personală de cetăţean, nu cred că este o decizie corectă. Asta e părerea mea”, susţine Eugen Nicolăescu.

Reacţiile dure i-au determinat pe deputaţi să schimbe strategia. Au decis ca farmacia să devină serviciu de curierat pentru medicamente, tot la preţ redus.

Atunci când nu se ocupă de amenajarea spaţiului din parlament, aleşii se gândesc la propria imagine. Nu îi deranjează prezenţa în forul legislativ a celor cu probleme în Justiţie, dar sunt deranjaţi de ţinutele indecente de pe holurile Parlamentului. Au găsit şi o soluţie pentru aceasta, un nou cod de conduită.

Ca bărbat, mie îmi place oricum este îmbrăcată o distinsă doamnă şi nu pot să îi fac limitare la îmbrăcăminte, deşi fiecare bărbat ar visa altfel”, afirmă Valeriu Zgonea.

Pentru moment însă noul proiect este plin de necunoscute pentru parlamentari, cum ar fi ce înseamnă decenţa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri