Video&Foto Cum a fost primit Klaus Iohannis în Republica Moldova. Primele imagini de la întâlnirea cu Maia Sandu

Data actualizării: Data publicării:
klaus iohannis si maia sandu
Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit marţi, la Chişinău, cu onoruri militare, de către omologul său moldovean, Maia Sandu. FOTO: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit marţi, la Chişinău, cu onoruri militare, de către omologul său moldovean, Maia Sandu.

Președintele României este primul lider de stat primit de președintele Maia Sandu. El a fost întâmpinat cu pâine şi sare.

Ceremonia de primire a cuprins intonarea imnurilor naţionale ale României şi Republicii Moldova şi trecerea în revistă a gărzii de onoare.

Foto: Presidency.ro
Foto: Presidency.ro

Galerie FOTO: Klaus Iohannis a fost primit la Chişinău de către omologul său moldovean, Maia Sandu. Sursa: presidency.ro

Mai mulți susținători au venit în fața Președinției cu steaguri scandând "Trăiască, trăiască, țara românească", "România nu are graniță la Prut" sau "Trăiască, trăiască și-nflorească Moldova, Ardealul și Țara Românească", au strigat oamenii.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Președintele Iohannis le-a făcut cu mâna. 

Cei doi șefi de stat au la ora transmiterii acestei știri discuții tete-a-tete. În jurul orei 13.00, ei vor face declarații comune.

În cadrul vizitei oficiale, cei doi șefi de stat vor aborda aspecte referitoare la sprijinul României pentru cetățenii Republicii Moldova, inclusiv în contextul pandemiei de COVID-19, și respectiv pentru susținerea dezvoltării economice și sociale a Republicii Moldova.

Totodată, cei doi președinți urmează să adopte o Declarație comună prin care se urmărește consolidarea parteneriatului strategic bilateral, reafirmând relația specială dintre București și Chișinău la aniversarea, în 2020, a zece ani de la semnarea Parteneriatului Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova, precum și angajamentul Republicii Moldova de a urma parcursul european și de a implementa reformele democratice necesare în acest sens.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri