Cum a justificat Carmen Dan prezența Jandarmeriei la DNA

Data actualizării: Data publicării:
carmen dan

Carmen Dan, întrebată de ce a fost nevoie ca jandarmeria să fie prezentă luni la DNA când Liviu Dragnea a fost la sediul Direcției Națională Anticorupție, a spus că acesta este rolul jandarmerie: de a asigura ordinea publică.

„Colegii mei și toți cei care suntem membri ai PSD, nu putem avea decat un mesaj de susținere”, a declarat Carmen Dan, legat de prezența lui Liviu Dragnea luni la DNA.

„Jandarmeria asigură accesul și perimetrul ce deservește sediul acelei instituții. Jandarmii sunt acolo în mod frecvent, in fiecare zi”, a afirmat Carmen Dan.

„Dispozitivul de Jandarmie este un dispozitiv flexibil. S-a asigurat acea activitate pentru a evita vreun incident ce ține de tulburarea ordinii publice. Jandarmeria era prezentă pentru ca intră în responsabilitatea lor”, afirmă ministrul de Interne.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, este acuzat, pentru fapte comise pe vremea când conducea CJ Teleorman, de constituirea unui grup infracțional organizat, două infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul.

În același dosar, sunt urmăriți penal doi apropiați ai lui Dragnea, Marian Fișcuci și Petre Pitiș. Despre primul, anchetatorii spun că este „acționar majoritar (scriptic) al Tel Drum SA” și îl acuză de constituirea unui grup infracțional organizat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri