Cum au fost aleși reprezentanții societății civile care au fost invitați la Cotroceni

Data publicării:
consultari3 klaus iohannis societatea civila 06 11 2015 presidency-1

 Președintele Klaus Iohannis, la consultări cu reprezentanți ai societății civile, pe 6 noiembrie. FOTO: Presidency.ro

Mai mulți reprezentanți ai societății civile au fost invitați, la începutul lunii noiembrie, la Palatul Cotroceni pentru consultări legate de numirea unui nou guvern.

După ce șeful statului a anunțat că primește pe email propuneri pentru a stabili pe cine cheamă la consultări, oferind un termen limită de numai câteva ore, au început să apară întrebări legate de felul în care se va face selecția celor invitați.

Consilierul prezidențial Andrei Muraru a vorbit astăzi despre procesul de selecție, în emisiunea 24 de minute de la Digi24.ro.

Președintele a anunțat că a luat decizia de a invita la Palat societatea civilă joi în jurul orei 11.00 dimineața. Noi am avut consultări cu partidele politice în toată după amiaza de joi, deci în timpul scurt am furnizat o adresă de email. nă la ora 12.00 noaptea am primit peste 5.500 de mesaje, unele indicau persoane, altele erau liste pentru președinte și, din toate mesajele, am făcut o selecție vrând, nevrând subiectivă”.

Întrebat dacă selecția a fost subiectivă sau, dimpotrivă, matematică, bazându-se pe cel mai mare număr de propuneri, Andrei Muraru a răspuns: „Evident (subiectivă, n.r.). Au existat oameni, în primii patru a fost Tudor Benga, care a fost și la masa de la Cotroceni, Adrian Despot în primele cinci nume... S-a respect și acest criteriu, dar am vrut și echilibru între ONG-urile din mainstream și ONG-urile din Piață”.

Citiți și: 

Declarații ale reprezentanților societății civile după consultările cu Klaus Iohannis

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri