Cum comentează invitații Jurnalului de seară disponibilitatea de prezidențiabil a directorului SIE

Data publicării:
teodor melescanu-1

Poziţia de director al SIE o concep ca o paranteză în cariera politică, o paranteză deschisă care oricând îmi va da posibilitatea să revin. Chiar pe undeva mă şi gândeam că ar fi un mare păcat să nu pot să fructific toate informaţiile pe care le-am obţinut în această perioadă”, a spus Teodor Meleşcanu, directorul SIE, joi, în emisiunea Imparțial.

Fructificarea se poate face într-o singură situaţie, în care ai o poziţie care îţi dă autoritatea şi ai prerogative pe un anumit domeniu. Cunoşti foarte mulţi oameni, cunoşti foarte multe lucruri care se întâmplă în spatele scenei”, a mai spus directorul SIE.

Întrebat dacă ia în considerare o posibilă candidatură la prezidențiale, șeful SIE a răspuns: „N-am discutat cu nimeni asemenea chestiuni. Din punctul meu de vedere, sunt disponibil, în cazul în care va exista un interes”.

Am crezut că e un banc. Nu știu ce înseamnă paranteză deschisă și nici cum se face că domnul director SIE nu știe legea. Prin lege e interzis să facă ceea ce spune dânsul că e normal să facă, să folosească informațiile la care are acces acolo într-o viitoare carieră politică. Am fost surprins să aflu că domnul Meleșcanu își declara disponibilitatea de a fi acum candidat la președinție. Mi se pare că este inacceptabilă și mi s-ar părea firesc să corecteze afirmațiile, ori să retragă aceste declarații”, a spus Cristian Preda, europarlamentar PDL.

Mă miră. Cunoscându-l și eu, am senzația că a vrut să spună altceva. Nu cred că a vrut să spună să foloseasă, probabil, informația, pentru că are dreptate domnul Preda, e ilegal. Probabil că a vrut să spună ceva... folosirea experienței, folosirea tipului de înțelegere a altor informații. Oricum, ce a spus, e în afara legii”, a subliniat Vlad Nistor, deputat PNL.

Liberalii au un mare semn de întrebare cu Teodor Meleșcanu. Nu știu dacă liberalii au reușit să impună un om la servicii sau serviciile au impus un om la liberali. Domnul Meleșcanu vine dintr-o zonă unde apetența pentru informații externe e veche de tot. Nu a făcut nicio greșeală. Eu am spus de mult timp că domnul Meleșcanu e un posibil candidat la președinție. Nu trebuie să luăm în calcul că nu există acestă dorință. N-am zis că există și putința. Dorința poate să existe. Domnul Meleșcanu a avut o chestiune foarte calculată, nu-l bănuim de gafe, în care a sugerat unor oameni importanți din România că el e dispus să fie candidat. El a sugerat foarte frumos că în calitate de președinte va folosi informația, care oricum îi ajunge președintelui. Am fost martori la o expunere a unei mărfi, s-a oferit pe sine pentru cei care au urechi”, a susținut sociologul Alfred Bulai.

Mie îmi face impresia unui om zaharisit, care trebuia trimis la pensie și care e în continuare șeful unui serviciu important peste care ar trebui să nu mai fie. Dă din casă lucruri pe care n-ar trebui să le dea. Eu cred că le scapă, de aia ziceam că e zaharisit. A început să aibă nostalgii de om căruia i-a trecut timpul, ca să nu zic mai mult, și care acum zice: aș vrea să mă văd și eu președinte, dacă vrea cineva să mă aleagă, am și ceva experiență, am și ceva informații, nu-i păcat să se piardă?”, a spus Cristian Teodorescu, jurnalist la revista Cațavencii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri