Cum evită PSD audierea ministrului Carmen Dan în Parlament

Data publicării:
180811_MAI_DECLARATII_CARMEN_DAN_00_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Audierea ministrului de interne, marţea viitoare, în Parlament, nu mai este aşa sigură. PSD face un pas înapoi după ce miercuri preşedintele Comisiei de apărare anunţa citarea ministrului. 

Social-democrații spun că deocamdată nu au cum să o cheme pe Carmen Dan la audieri în Comisia de apărare din Camera Deputaților, pentru că la ședința de acum două zile nu a fost cvorum, deci nu s-a putut supune la vot acest punct, introdus suplimentar pe ordinea de zi de către opoziție, prin care se cerea invitarea ministrului de interne la Comisie săptămâna viitoare.

Numai că opoziția și puterea au stat de vorbă după ședință și părea că s-au înțeles acum două zile, dar vedem acum că nu este așa. Asta, pentru că imediat după discuția pe care au avut-o cei de la PNL și USR cu președintele Comisiei, un social-democrat, opoziția a ieșit și a spus: gata, ne-am înțeles cu președintele, va fi transmisă o scrisoare către ministrul de interne, dar vor fi invitați la ședință, săptămâna viitoare, și șefii Jandarmeriei și prefectul Capitalei.

Numai că acum social-democrații spun că parlamentarii opoziției nu au înțeles bine: au stabilit în acea ședință doar ca săptămâna viitoare, la o ședință ordinară a aceleiași Comisii de apărare, să se ia din nou în discuție subiectul, să se supună la vot și dacă majoritatea membrilor Comisiei sunt de acord că ministrul de interne trebuie chemată la audieri pentru a da explicații cu privire la violențele din 10 august, atunci da, se va trimite și scrisoarea.

Liberalii au intuit că așa vor interpreta social-democrații discuția, așa că până una-alta au transmis o scrisoare publică ministrului de interne în care o cheamă pe Carmen Dan să dea explicații în fața parlamentarilor. Spun cei de la PNL și USR că este de datoria ei să le explice deputaților și senatorilor, dar și oamenilor ce s-a întâmplat în seara cu protestele violente din Piața Victoriei.

(Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri