Cum explică Iohannis absența de la şedinţa solemnă a Parlamentului

Data publicării:
180328_IOHHANIS_SIAB_09_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, întrebat de ce a lipsit de la şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată celebrării a 100 de ani de la unirea dintre Basarabia şi România, că este datoria României să sprijine Republica Moldova în parcursul ei european, afirmând că discursurile bombastice sunt mai puţin importante şi trebuie să ne gândim cum putem ajuta real Moldova.

180328_IOHHANIS_SIAB_09_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Evenimentul în sine, ziua de 27 martie, este de importanţă foarte mare, lucru pe care l-am subliniat în mesajul meu către naţiune şi este un punct foarte luminos în istoria noastră, a declarat Klaus Iohannis.

El a spus că este datoria României să sprijine real Republica Moldova şi pe moldoveni: Cred că este important să cunoaştem istoria, dar să vedem şi prezentul. Dacă vorbim despre Republica Moldova, cred că este datoria României să sprijine real Republica Moldova şi pe moldoveni.

Preşedintele a subliniat faptul că este important să ne punem întrebarea cum putem să ajutăm real Republica Moldova astăzi, spunând că acest lucru poate fi făcut prin măsuri economice. Mă interesează, mă preocupă şi cred că acest lucru putem să îl constatăm la foarte mulţi români şi chiar şi la unii politicieni români. Pe de alte parte, este bine să ne punem întrebarea cum putem real, astăzi, să ajutăm Moldova şi cred că putem prin măsuri economice, prin ajutor, cum de exemplu am avut ajutorul financiar pentru Moldova, a adăugat Iohannis.

De asemenea, şeful statului a spus că abordările politice sunt uşor diferite de la politician la politician şi că el crede că sunt mai puţin importante discursurile bombastice, într-un ton populist.

Cred că aici avem un punct unde abordările politice sunt uşor diferite de la politician la politician. Eu sunt de părere că trebuie să îi ajutăm, să fim alături de ei pe parcursul lor european şi să facem lucruri concrete, care ajung la cetăţeanul moldovean şi cred că este mai puţin important să avem discursuri bombastice, într-un ton populist, electoralist, pentru că acelea nu îi ajută nici pe ei, nici pe noi, a conchis acesta.

Preşedintele Klaus Iohannis a lipsit marţi de la şedinţa solemnă dedicată a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România, dar a transmis un mesaj în care vorbeşte despre gestul politic şi patriotic care face cinste elitelor vremii” şi despre faptul că, în clipe de cumpănă, în faţa ameninţărilor şi pericolelor, România a asigurat protecţia Basarabiei”.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri