Cum explică un lider de filială PSD susținerea pentru Liviu Dragnea: „Primarii din județ vor liniște”

Data actualizării: Data publicării:
Maricel Popa_ PSDIasi_FB

Președintele PSD Iași, Maricel Popa, anunță că Biroul Permanent Județean a decis, luni, ca filiala să susțină actuala conducere a PSD și continuarea programului de guvernare. Printre motivele enunțate: „oamenii sunt mulțumiți de programul de guvernare” și „primarii din județ vor liniște”.

Maricel Popa_ PSDIasi_FB
Sursă foto: Facebook

„În cadrul Biroului Permanent Județean, întrunit astăzi, s-a stabilit, în unanimitate, să i se acorde mandat președintelui PSD Iași, Maricel Popa, pentru susținerea actualei conduceri PSD, dar și continuării programului de guvernare”, precizează organizația, pe contul de Facebook.

„Dincolo de opțiunile sau opiniile mele personale am discutat, astăzi, cu colegii din BPJ pentru a stabili un punct de vedere comun în ceea ce privește situația internă din PSD. Le-am cerut să fie deschiși și sinceri. La rândul lor, aceștia au discutat în această perioadă cu membrii și simpatizanții social-democrați din teritoriu. Oamenii sunt mulțumiți de programul de guvernare și de măsurile adoptate de PSD într-un an și jumătate de la câștigarea alegerilor parlamentare. Motivat de acest fapt, mandatul primit a fost de susținere a conducerii PSD și bineînțeles a guvernării. În comunitățile rurale sunt în lucru proiectele din cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a II-a. Primarii din județ vor liniște și continuitate pentru a putea finaliza aceste proiecte, așa cum s-au angajat în fața locuitorilor pe care îi reprezintă”, explică și președintele PSD Iași.

La sfârșitul săptămânii trecute, presa a relatat despre existența unei scrisori, semnată de peste 20 de membri ai Comitetului Executiv al PSD, prin care aceștia îi cer lui Liviu Dragnea să se retragă din fruntea partidului. Dacă acest lucru s-ar întâmpla, şefia PSD i-ar reveni, până la organizarea unui Congres, Vioricăi Dăncilă, care deţine funcţia de preşedinte executiv. Potrivit informaţiilor obţinute de Digi24, iniţiatorii scrisorii - Niculae Bădălău, Mihai Tudose şi Paul Stănescu - ar vrea să menţină Coaliţia cu ALDE, dar vor cere o remaniere a Guvernului. Un congres pentru alegerea unui nou preşedinte ar putea avea loc în 2019. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri