Cum prevestea Codrin Ștefănescu apocalipsa în 2008, în legătură cu un experiment CERN

Data actualizării: Data publicării:
codrin stefanescu_fb
Codrin Ștefănescu se descrie pe Facebook un „veșnic colecționar de artă”.

Codrin Ștefănescu, secretarul general adjunct al PSD, este printre cei mai vocali social-democrați în ultima perioadă cu privire la situația din țară și din PSD. La fel era și în 2008, când era membru PC, în legătură cu un experiment al CERN.

codrin stefanescu_fb
Codrin Ștefănescu se descrie pe Facebook un „veșnic colecționar de artă”.

În 2008, Codrin Ștefănescu era la Partidul Conservator, înființat de Dan Voiculescu, și era foarte vocal împotriva experimentului LHC al CERN – Organizația Europeană pentru Cercetări Nucleare.

Alături de un alt membru PC, Marius Marinescu, el prevestea apocalipsa în urma pornirii acceleratorului de particule LHC, destinat descoperirii secretelor creării Universului.

Pe 9 septembrie, în urmă cu nouă ani, cei doi au protestat împreună cu alte 30 de persoane în fața reprezentanței Comisiei Europene în România și au solicitat stoparea experimentului LHC.

Potrivit unui articol HotNews de la acea vreme, cei doi au creionat sfârșitul lumii. Codrin Ștefănescu vedea o gaura neagră care urma să absoarbă Terra, în timp ce Marius Marinescu avea altă viziune: o mare explozie atomică.

„Din câte am înțeles eu, din ce am citit și ce spun unii cercetători este că experimentul va eșua și se va crea o gaură neagră. Oamenii de știință spun că, odată deschisă, această gaură neagră va absorbi tot ce este în jur și nu va putea fi închisă. Așa că se poate că întreg Pământul să fie înghițit”, susținea Codrin Ștefănescu, la acea vreme vicepreședintele PC.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

El susținea că acest gen de experimente nu ar trebui derulate pe Terra, oferind și soluția: „Să nu facă experimente până când nu au tehnologia de a ajunge pe Lună”.

Codrin Ștefănescu a mai fost între 2000 și 2004 deputat PRM.

Large Hadron Collider (LHC), un accelerator de particule gigantic destinat descoperirii secretelor creării Universului, a fost pus în funcțiune pe 10 septembrie 2008. El este îngropat la 91 de metri sub Alpi, în regiunea graniţei franco-elveţiene.

Dispozitivul a fost realizat pentru a genera o temperatură de peste trei miliarde de grade Celsius, astfel încât să poată crea condiţiile existente imediat după Big Bang, prin unificarea atomilor la viteze mari.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri