Video Cum vor arăta alegerile de anul viitor. Valeriu Stoica: Poate că Nicolae Ciucă o să prindă linia verde cu viteza de 30 la oră

Data publicării:
valeriu stoica
Valeriu Stoica, fostul președinte al liberalilor, a declarat la emisiunea În fața ta, că nu vede un candidat de turul 2 la PSD acum și că, "partea proastă" e că în afară de Nicolae Ciucă nu vede pe altcineva în momentul acesta nici de la PNL. FOTO: captură Digi24

Valeriu Stoica, fostul președinte al liberalilor, a declarat la emisiunea În fața ta, că nu vede un candidat de turul 2 la PSD acum și că, "partea proastă" e că în afară de Nicolae Ciucă nu vede pe altcineva în momentul acesta nici de la PNL, cu riscul că dacă nu va mai fi premier, șeful liberalilor s-ar putea să nu mai aibă aceeași cotă de credibilitate. În opinia lui, există un risc foarte mare ca AUR să mai crească în sondaje dacă PNL și PSD vor continua politica aruncării cartofului fierbinte privind reforma pensiilor speciale.

Claudiu Pândaru: La alegerile la președinție de anul viitor excludeți repetarea unui scenariu Iliescu - Vadim, adică un candidat PSD și un candidat AUR?

Valeriu Stoica: Nu exclud această variantă, dar e foarte greu ca PSD să aibă un candidat care intră în turul doi.

Valeriu Stoica: Dacă în turul doi intră candidatul AUR, ne vom încolona să votăm PSD

Dacă va avea un candidat care intră în turul 2 și ar fi un candidat de la AUR în turul doi, probabil ne vom încolona să votăm candidatul PSD.

Florin Negruțiu: De ce e atât de greu să intre PSD în turul 2? Că ei au tot prins turul 2, de când e PSD-ul PSD.

Valeriu Stoica: Nu prea văd un candidat de turul 2 la PSD acum, iar asta mă îndeamnă să folosesc acest condițional optativ.

Florin Negruțiu: Dar de la PNL vedeți?

Valeriu Stoica: Aci e partea proastă, că în afară de Nicolae Ciucă nu văd pe  altcineva în momentul ăsta, iar Nicolae Ciucă, după ce nu va mai fi prim-ministru, s-ar putea să nu mai aibă cota de credibilitate pe care o are acum. Rămâne de văzut. Dacă ne gândim la viteza de 30 la oră și la stopul verde, cine știe, poate o să prindă Nicolae Ciucă linia verde cu 30 la oră.

Valeriu Stoica a vorbit și despre creșterea în sondaje a AUR și a declarat că spera ca istoria anului 2000, când PRM a avut o cotă de încredere asemănătoare - de 20%, iar candidatul PRM  - Vadim Tudor a intrat în turul doi cu cel al PSD – Ion Iliescu să nu se repete.

Florin Negruțiu: Este același joc, pe care îl făcea PDSR acum îl face PSD acum cu AUR?

Valeriu Stoica: Nu exclud un joc periculos. Poate că în PSD există strategi ascunși care gândesc așa, dar o asemenea gândire pentru PSD e la fel de periculoasă ca și pentru PNL. efectele vor fi la fel de drastice pentru PSD, ca și pentru PNL. Nu cred că se mai repetă istoria din 2000 când PSD a fost marele câștigător al acestui joc care a umflat PRM foarte mult și în final Ion Iliescu a câștigat alegerile prezidențiale fără probleme.

Pericolul e foarte mare acum. E greu de crezut că în perioada rămasă până la alegerile parlamentare și prezidențiale, PNL și PSD vor putea opri creșterea AUR dacă vor continua jocul cartofului fierbinte (al pensiilor speciale – n.r.) și nu vor avea curajul să facă ce trebuie. Riscul foarte mare e ca încet-încet, AUR să mai crească. Din păcate, România nu e singura țară în care extrema dreaptă crește, dar în contextul geostrategic, geopolitic actul, acest pericol e cu atât mai mare.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri