Curtea de Conturi „susține actul de justiție” în cazul lui Bădălău. Ce se întâmplă dacă fostul baron PSD este trimis în judecată

Data publicării:
niculae badalau ministrul economiei
foto: gov.ro

Curtea de Conturi a României a transmis, duminică, printr-un comunicat, că „reiterează poziția de susținere a actului de justiție” față de Niculae Bădălău, reținut de DNA pentru dare de mită și trafic de influență. În cazul în care fostul parlamentar PSD este trimis în judecată, acesta va fi suspendat din funcțiile de vicepreședinte al Autorității de Audit și de consilier de conturi.

„Curtea de Conturi a României a luat act de comunicatul Direcției Naționale Anticorupție privind măsurile dispuse de procurori cu privire la domnul Niculae Bădălău, consilier de conturi, vicepreședinte al Autorității de Audit.

Curtea de Conturi a României reiterează poziția de susținere a actului de justiție și își exprimă încrederea că autoritățile competente vor soluționa acest caz în conformitate cu prevederile Constituției României și cu reglementările incidente.

Precizăm faptul că, potrivit articolului 54 din Legea nr. 94/1992 privind organizarea și funcționarea Curții de Conturi, republicată, cu modificările și completările ulterioare, ,«de la data trimiterii în judecată penală, membrii Curții de Conturi și auditorii publici externi sunt suspendați de drept din funcțiile lor. În caz de condamnare definitivă, ei sunt demiși de drept, iar în caz de achitare, suspendarea încetează»”, arată comunicatul Curții de Conturi.

Fostul baron social-democrat Niculae Bădălău a fost reținut, pentru 24 de ore, de procurorii DNA, într-un dosar de corupție. Procurorii îl acuză că, în calitate de consilier de conturi în cadrul Curții de Conturi a României și vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul aceleiași instituții, a intervenit la instituții pentru acordarea de contracte finanțate din bani publici pentru firmele copiilor săi, pe care le controla, în realitate, tot el. El a fost audiat timp de mai multe ore, după ce a fost adus cu mandat de ofițerii DNA.

Niculae Bădălău a fost președinte al PSD Giurgiu, parlamentar timp de trei mandate și ministru al Economiei între 2018 și 2019.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri