D. Chiţoiu şi A. Gerea şi-au înregistrat oficial demisiile. C. Niţă şi V. Ponta vor fi interimari 

Data publicării:
constantin nita - 4925990-Mediafax Foto-Andreea Alexandru

(Daniel Chiţoiu - Mediafax)

ACTUALIZARE 12.22. Constantin Niţă va asigura interimatul la Economie, iar Victor Ponta va fi interimar la Finanţe.

Anunţul a fost făcut de Victor Ponta la şedinţa de Guvern.

ACTUALIZARE 12.15. Daniel Chiţoiu şi Adrian Gerea şi-au înregistrat astăzi demisiile de funcţiile de miniştri.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a avut la Palatul Victoria o discuţie cu liderul PSD, premierul Victor Ponta. Antonescu a stat aproximativ jumătate de oră la Guvern. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, susţine o conferinţă de presă astăzi, la ora 13.00.

Crin Antonescu a plecat de la Guvern însoţit de Chiţoiu şi Gerea.

(Andrei Gerea - Mediafax)

Potrivit unor surse, PNL nu doreşte interimari la cele două ministere.


PNL le-a cerut lui Daniel Chiţoiu şi Andrei Gerea să îşi înregistreze oficial, astăzi, demisiile.

La aproape două săptămâni de la demisiile lui Daniel Chiţoiu şi Andrei Gerea, miniştrii de la Economie şi Finanţe nu au fost încă înlocuiţi. Cei doi merg la serviciu, dar nu fac nimic.

Ei şi-au înaintat demisiile dar ele nu au fost acceptate de premier, astfel că în locurile lăsate vacante de ei nu a fost numit nici măcar un interimar.

Liderii PNL îi obligă pe cei doi să îşi înregistreze oficial demisiile la Guvern. Motivul acestei decizii luate aseară este că demisia este un act unilateral de voinţă.

Vicepremierul Liviu Dragnea declara, la mijlocul săptămânii, că demisiile lui Daniel Chiţoiu şi Andrei Gerea au fost doar anunţate, nu şi înregistrate.

Legea spune că mandatul unui ministru încetează la momentul publicării în Monitorul Oficial a decretului de revocare, iar în acest moment nu există o asemenea decizie. Practic, aceşti miniştri sunt încă în funcţie, merg la serviciu şi semnează documente. Însă cei doi miniştri demisionari au lipsit de la ultima şedinţă de Guvern. Ei au fost reprezentaţi de secretarii de stat.

Cu o zi înaintea şedinţei de Guvern, preşedintele Traian Băsescu declara, într-o emisiune televizată, că premierul Victor Ponta nu a numit încă interimarii care să preia portofoliile miniştrilor demisionari şi că practic Guvernul funcţionează ilegal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri