D. Cioloş îi răspunde lui L. Dragnea: Se laudă acum cu munca guvernului tehnocrat

Data publicării:
dacian ciolos gov ro
Foto: gov.ro

Fostul premier Dacian Cioloş a scris duminică seară, pe Facebook, că, anul trecut, subvenţiile pentru fermieri s-au acordat cu întârziere pentru că Guvernul Ponta a luat târziu deciziile privind schemele de subvenţionare, iar guvernul actual a putut să facă la timp plata restului subvenţiei pentru că tehnocraţii „şi-au făcut treaba corect, spre deosebire de cei dinaintea lor”.

dacian ciolos gov ro

„Domnul Dragnea se laudă acum cu munca guvernului tehnocrat, aşa cum anul trecut ponegrea guvernul tehnocrat datorită întârzierilor cauzate de guvernul PSD. Este vorba de subvenţiile fermierilor. Anul trecut, subvenţiile s-au acordat cu întârziere pentru că guvernul Ponta a luat cu întârziere decizii privind schemele de subvenţionare pentru fermieri şi a semnat cu întârziere contractul pentru softul necesar agenţiei de plăţi”, a scris Dacian Cioloş.

Fostul prim-ministru a adăugat că acest fapt „nu l-a deranjat” pe Liviu Dragnea „să dea vina pe guvernul tehnocrat”.

„Am recuperat acele întârzieri în cursul anului, grăbind finalizarea softului şi în sfârşit, pentru prima dată de la aderare, am plătit în avans în decembrie o mare parte din subvenţia cuvenită de fermieri pentru acest an”, a completat el.

Dacian Cioloş a mai spus că, „datorită finalizării cu succes a ceea ce a întârziat guvernul PSD în 2015, nu numai că s-au plătit în avans o parte din subvenţii, dar la începutul acestui an, guvernul actual a putut să facă la timp plata restului subvenţiei”.

„Acum, văd că domnul Dragnea se laudă fără scrupule cu ceea ce am lăsat noi pregătit. Nu mă mai miră nimic însă din partea dumnealui. Important este că fermierii îşi primesc în sfârşit subvenţia la timp. Cred, totuşi, că e important ca lumea să ştie cum stă treaba”, a conchis Dacian Cioloş.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a scris duminică, pe Facebook, că apar primele semne privind diferenţa dintre guvernarea PSD-ALDE şi cea tehnocrată, în condiţiile în care ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunţat că, până în acest moment, peste 70% din fermieri şi-au primit subvenţiile pentru campania de primăvară, în timp ce Guvernul tehnocrat a acordat, anul trecut, subvenţiile abia în lunile iunie – august.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri