D. Șova despre criticile lui S. R. Stănescu: Orice propunere trebuie să indice o sursă de finanțare

Data publicării:
dan sova -Mediafax Foto-Marius Dumbraveanu

Sorin Roşca Stănescu trebuie să ştie că orice aviz al Guvernului este consultativ. Se poate trece peste el dacă colegii senatori sau deputaţi îşi doresc asta. Prima cauza e că, în conformitate cu constituţia şi legea finanţelor, când faci o propunere trebuie să indici şi sursă de finanţare. Majoritatea propunerilor nu respectă această condiţie de formă şi de fond, până la urmă. Trebuie să indici o sursă şi nu o fac. În unele cazuri există unele reglementări care se suprapun peste alte reglementări. Atunci se da un aviz negativ, nu reprezintă o formă de înfruntare sau desconsiderare a Parlamentului. Nu aveau indicată sursă de finanţare - e motivul principal”, a comentat ministrul pentru Marile Proiecte, Dan Şova, la Digi24.

Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu a criticat, miercuri, într-o declaraţie politică remisă Agerpres, respingerea „cvasigenerală” de către Guvernul USL a proiectelor de lege iniţiate de parlamentari ai diferitelor partide şi atrage atenţia că prin continuarea unor astfel de practici Executivul s-ar putea confrunta cu „un boicot explicit al parlamentarilor”.

Atrag din nou atenţia asupra unor practici dăunătoare şi periculoase pentru democraţie, de care se face vinovat, în mod constant, Guvernul USL condus de premierul Victor Ponta. Mă refer la respingerea cvasigenerală a proiectelor de legi iniţiate de parlamentari ai diferitelor partide. În urmă cu o săptămână, Guvernul Ponta a dat aviz negativ pentru nu mai puţin de 19 proiecte de legi, neexistând nicio situaţie de aviz favorabil. În ultima şedinţă de Guvern, (...) Guvernul Ponta a avizat negativ alte 18 proiecte de acte normative”, a susţinut senatorul PNL. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri