D. Voiculescu: Suspendarea și demiterea lui T. Băsescu, singura soluţie ca România să se dezvolte în linişte

Data publicării:
dan 20voiculescu 204765207 20mediafax 20foto 20bogdan 20stamatin-46135

Președintele de onoare al Partidului Conservator, senatorul Dan Voiculescu, a afirmat în această seară că susține declanșarea unui nou proces de suspendare a lui Traian Băsescu, după eșecul referendumului din vară.

Eu nu cred că Băsescu nu (sic!) va încheia al doilea mandat şi că probabil se va ajunge la inevitabilul din 2007, respectiv suspendarea şi demiterea. Asta este singura soluţie ca România să se dezvolte în linişte. Voi susţine această soluţie”, a spus Dan Voiculescu.

Liderul PC a comentat și situația din sânul Uniunii Social Democrate.

„Eu cred că opţiunea e foarte clară. Noi avem un proiect politic, USL are un proiect politic, care vorbeşte despre premirul Victor Ponta şi candidatul la preşedinţie Crin Antonescu. Eu nu cred că luptele din PNL sunt atât de importante precum doreşte presa să le prezinte. Cred că sunt opinii ale unora şi altora. Eu vă asigur şi vreau pe această cale să liniştesc pe cei din opoziţie, că PNL nu va avea probleme majore la congres şi Crin Antonescu va fi preşedintele Senatului şi candidatul PNL la prezidenţiale”, a spus Dan Voiculescu.

„Eu nu cred că în PNL există o aripă: ci pot exista 2, 3, 7 membri. Nu foloseşte USL-ului şi nu PNL-ului. PNL e primul care pierde dacă se lansează în lupte interioare. Ar fi o sinucidere curată să înceapă bătălii interne”, consideră senatorul.

În cadrul emisiunii televizate, Dan Voiculescu s-a referit și la dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare, în care este judecat de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție, dar și despre probabilitatea de a-și da demisia din Parlament.

Decizia mea nu e legată în niciun fel de Justiţie. Eu am spus că imunitatea parlamentară nu ar trebui să fie o piedică în folosirea şi funcţionarea corectă a Justiţiei”, a declarat Dan Voiculescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri