Dacian Cioloș a explicat motivul pentru care este exclusă o fuziune cu USR

Data actualizării: Data publicării:
ciolos-barna-640x400

Dacian Cioloș, președintele Mișcării România Împreună (RO+), a declarat duminică seară, după ce a avut în cursul zilei o întâlnire cu Dan Barna, președintele USR, că este exclusă o fuziune. Fostul premier a explicat motivul și a adăugat că are desesori întâlniri cu liderul USR, la vedere, ci nu la Scroviștea, făcând aluzie întâlnirile pe care Darius Vâlcov, Liviu Dragnea și alți lideri PSD le au departe de ochii presei.

Întâlniri de genul acesta avem frecvent, eu mă văd frecvent cu Dan Barna, avem astfel de întâlniri în fiecare lună. Noi facem genul ăsta de întâlniri la vedere, nu la Scroviștea, cum se ascund unii”, a spus Dacian Cioloș la România TV, potrivit site-ului impreunapentruromania.ro.

Fostul premier a făcut aluzie la întâlnirile pe care Darius Vâlcov, Liviu Dragnea și alți lideri PSD le au la Scroviștea, departe de ochii presei.

De ce nu fuzionează USR și RO+

Cioloș a mai declarat că există posibilitatea unei colaborări cu USR în ce privește alegerile europarlamentare din 2019, dar a exclus o posibilă fuziune între cele două formațiuni politice.

„Este exclusă o fuziune cu USR. Nu se pune problema. Sunt două partide care au multe puncte în comun, dar cred că sunt şi complementare din anumite puncte de vedere. Noi avem şi o parte de electorat diferită la care ne adresăm. Partidul nostru pare să aibă priză în mediul rural, pe care vrem să o cultivăm“, a subliniat liderul RO+.

Referitor la o candidatură a sa la președinția României, fostul premier tehnocrat nu a exclus această posibilitate.

„Aşa cum am mai spus, orice posibilitate e deschisă. Lucrurile acestea le vom decide după ce vom avea o discuţie în partid, evident după finalizarea înregistrării sale, şi vom avea discuţii despre strategia politică pe care o avem. Intenţia noastră este să avem candidaţi pe care să îi susţinem la toate alegerile care vor avea loc până în 2020. Pe de altă parte, nu excludem nici alianţe”, a declarat Dacian Cioloș.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri