Dacian Cioloş: Alegerile europarlamentare se vor decide în Moldova

Data publicării:
Dacian Ciolos
FOTO: INQUAM Photos/ Octav Ganea

Președintele PLUS Dacian Cioloş spune că rezultatul alegerilor europarlamentare din 2019 se va decide în Moldova.

dacian ciolos digi24
Dacian Cioloș Foto: captură TV

Dacă Moldova se mobilizează la vot, asta poate schimba radical rezultatul votului. Vedem tendinţa în Transilvania, vedem tendinţa şi în sudul ţării. Moldova poate fi decisivă dacă ştie ce vrea. Simţim inclusiv din numărul de oameni care s-au înscris şi în PLUS şi în USR că Moldova se simte nereprezentată şi caută reprezentare şi susţinere“, a spus Cioloş, potrivit News.ro.

El a precizat că Guvernul pe care l-a condus în 2016 a pus „pe şine“ două proiecte importante pentru Moldova, respectiv autostrada Iaşi-Târgu Mureş şi spitalul regional de urgenţe, dar că nici una dintre aceste investiţii n-a fost începută de actualul executiv.

La rândul său, şeful USR Dan Barna a afirmat, în aceeaşi conferinţă de presă, că la nivel naţional Alianţa USR-PLUS a strâns 70.000 de semnături din cele 200.000 de semnături necesare pentru participarea la alegerile europarlamentare.

Cât priveşte ultimul sondaj realizat de IMAS, care plasează Alianţa USR-PLUS la 17,9 la sută, Dan Barna a spus că este vorba de o fotografie de moment şi că este optimist în privinţa scorului pe care alianţa îl va înregistra la scrutinul din 26 mai.

Liderii USR şi PLUS, Dan Barna şi Dacian Cioloş vor strânge semnături în cursul zilei de vineri în centrul Iaşiului, iar seara se vor întâlni cu susţinătorii alianţei din municipiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri