Dacian Cioloș cere moțiune de cenzură: Sunt mulţi români disperaţi şi sătui de ipocrizii politice

Data actualizării: Data publicării:
dacian ciolos, ultima conferinta de presa prim ministru (5)
Foto: gov.ro

Preşedintele fondator al Mişcării România Împreună, Dacian Cioloş, susţine că procurorul general Augustin Lazăr a fost numit în funcţie „perfect legal” şi că acesta îndeplineşte condiţiile prevăzute de procedură. De asemenea, el spune că românii s-au săturat de ipocrizie și cere partidelor „cărora le pasă de soarta ţării” să depună moțiune de cenzură.

ciolos_inquam_octav_ganea_ILUSTRATIE_CIOLOS_10_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

„Procurorul general Augustin Lazăr a fost numit în funcţie perfect legal şi îndeplinind toate condiţiile prevăzute de procedură”, a scris Dacian Cioloş miercuri seară, pe Facebook, după ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că va declanşa procedura de revocare din funcţie a lui Augustin Lazăr.

El transmite totodată un mesaj ministrului Justiţiei şi membrilor Parlamentului.

„Domnule Toader, puteţi abuza adevărul, pentru că fiecare fiinţă are liber arbitru, dar nu veţi putea murdări conştiinţa oamenilor cinstiţi din această ţară. Dacă această conştiinţă se mai reflectă măcar puţin în Parlamentul acestei ţări, atunci ar trebui să ne ofere un guvern demn de acest nume şi de această responsabilitate”, consideră fostul premier.

Cioloş adaugă că aşteaptă ca parlamentarii să depună şi să voteze o moţiune de cenzură.

„Aştept, aşa cum cred că aşteaptă mulţi români disperaţi şi sătui de ipocrizii politice, ca partidele şi parlamentarii cărora le pasă de soarta ţării să pună capăt acestei mascarade, să depună şi să voteze moţiunea de cenzură”, a mai scris el.

Și fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că „majoritatea PSD – ALDE scufundă ţara în mod accelerat” şi că este ultimul moment când opoziţia mai poate depune o moţiune de cenzură „cu ceva şanse de reuşită” pentru îndepărtarea de la putere a „guvernului marionetă Dăncilă”.

Citiți și

Augustin Lazăr: Am fost notat 36 de ani cu "foarte bine". Se poate consulta mapa profesională de la CSM

USR: Tudorel Toader a scăpat de remaniere

CTP: Singura șansă a lui Augustin Lazăr să scape de revocare era să fie mort!

Sursa: Digi24, Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri