Dacian Cioloş, după demiterea Guvernului Dăncilă: Trecerea moțiunii este doar primul pas pentru organizarea de alegeri anticipate

Data publicării:
dacian ciolos salut cu mana ridicata
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Dacian Cioloş a scris joi, după adoptarea moţiunii de cenzură că demiterea Guvernului este doar „primul pas pentru organizarea de alegeri anticipate”. 

„După aproape trei ani și trei guverne haotice, incompetente și iresponsabile, PSD a pierdut puterea și s-a prăbușit, astăzi, în Parlament. Târziu, după ce au făcut praf legile justiției, finanțele țării, după ce au mințit și au furat”, a scris liderul Renew Europe pe Facebook.

Dacian Cioloş spune că „trecerea moțiunii de cenzură este doar primul pas pentru organizarea de alegeri anticipate parlamentare, nu o ocazie de a prelua guvernarea fără legitimitate prin jocuri de culise netransparente” şi că „partidele care au votat azi moțiunea de cenzură au obligația morală să continue să respingă în Parlament două propuneri de prim-ministru și să revină în fața cetățenilor români care să voteze o nouă majoritate legitimă”.

„Este nevoie de o nouă majoritate în Parlament și de un guvern responsabil care să se apuce de reconstruirea țării, de reformele constituționale necesare și de redarea încrederii că guvernanții trebuie să lucreze pentru oameni, nu pentru găști de partid”, a concluzionat fostul prim-ministru.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri