Dacian Cioloş face un nou apel: Avem nevoie de anticipate

Data actualizării: Data publicării:
180330_ciolos MISCAREA_ROMANIA_IMPREUNA_06_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Fostul premier Dacian Cioloş susţine că România are nevoie de alegeri anticipate, catalogând actualul guvern drept unul „nociv”, care „face rău prin lipsă de competenţă, prin indiferenţă, prin teama de a face anumite lucruri sau prin orientarea de a face anumite lucruri doar pentru a servi interesele unora dintre liderii politici”.

180330_ciolos MISCAREA_ROMANIA_IMPREUNA_06_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Dacian Cioloş a fost prezent miercuri seară la Ploieşti, unde a participat la o dezbatere organizată de Platforma România 100. El a criticat actualul Guvern, pe care l-a catalogat drept nociv atât pentru ţară cât şi pentru actorii politici.

„Eu cred că, în momentul de faţă, există în Parlament o majoritate de parlamentari care realizează faptul că guvernul acesta e nociv şi pentru România şi pentru partide politice, nu doar cele din opoziţie, dar inclusiv cele de la putere. Deci, eu cred că există în momentul ăsta de faţă o majoritate de genul acesta, cred că mai trebuie înţelepciunea, inteligenţa pentru a pune la masă această majoritate, chiar dacă asta nu e o soluţie pe termen lung, e o soluţie pe termen scurt pentru ca Guvernul ăsta să plece” a afirmat Dacian Cioloş, potrivit News.ro.

În acest context, fostul prim-ministru tehnocrat a afirmat că guvernul „face rău prin lipsă de competenţă, prin indiferenţă, prin teama de a face anumite lucruri sau prin orientarea de a face anumite lucruri doar pentru a servi interesele unora dintre liderii politici” şi că speră ca în toamnă să fie depusă o altă moţiune de cenzură, care să aibă un alt rezultat decât cea dezbătută miercuri în Parlament.

„Eu cred că ar trebui nu doar ca guvernul acesta să pice, ci am avea nevoie de alegeri anticipate, pentru că situaţia în care s-a ajuns, inclusiv politic, face că majoritatea politică actuală, cu liderii actuali, şi-au pierdut legitimitatea. Oricât ai vrea şi ai spune că poate mai sunt nişte modificări de făcut în legile justiţiei, mai sunt nişte lucruri de ameliorat că nu toate instituţiile din justiţie funcţionează perfect, dar nu oamenii ăştia care sunt în conflict de interese pentru că au ei dosare penale, ei nu au credibilitatea şi legitimitatea să facă modificările respective. (...) dacă gândim sănătos din punctul de vedere al democraţiei din România, noi ar trebui să avem acum nu doar să pice Guvernul, ci să avem şi alegeri anticipate şi cei care spun că au legitimitatea şi că ei pot să conducă, să dovedească că au încrederea electoratului după un an de proteste. Dar în primul rând e clar că guvernul ăsta aşa cum e el structurat, de la vârf, de la primul ministru, până la ultimul ministru cu mici, foarte mici excepţii, sunt oameni incompetenţi pe domeniul lor şi ar fi firesc să plece” a mai spus Dacian Cioloş.

Moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă a fost respinsă, miercuri, de Parlament, astfel că Guvernul Dăncilă rămâne în funcţie.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri