Dacian Cioloș, la protestul din București: „La alegerile viitoare vom fi prezenți”

Data actualizării: Data publicării:
dan barna si dacian ciolos la protest_vitalie cojocaru
Foto: Vitalie Cojocaru

Fostul premier Dacian Cioloș participă la protestul din București, alături de alte zeci de mii de persoane.

Dacian Cioloș a fost văzut în prezența președintelui USR Dan Barna, dar și a fostului ministru al Sănătății Vlad Voiculescu.

Întrebat ce l-a determinat să se alăture protestatarilor, Dacian Cioloş a răspuns: „Platforma România 100 a participat la proteste şi la începutul anului şi am crezut că acum e important să fiu şi eu aici, pentru că se ajunge la o limită. A trecut un an de guvernare cu potenţial de creştere economică foarte important. Cred că am ratat multe momente în acest an tocmai din cauza impredictibilităţii şi degringoladei în decizie. Şi mai mult, atitudinea aceasta în justiţie nu face decât să slăbească şi mai mult încrederea celor care pot investi în economie să o facă în România. Nu putem construi bunăstare în România dacă nu avem un soclu solid de onestitate, de cinste şi asta înseamnă că justiţia trebuie să-şi facă treaba”.

„România trece, din punct de vedere economic, printr-o perioadă fastă şi am impresia că ne jucăm cu şansa asta a României, tocmai creând impredictibilitate”, a mai declarat fostul premier.

Întrebat când începe Platforma România 100 o acţiune politică concretă, Dacian Cioloş a precizat: „O pregătim şi, am spus, la viitoarele alegeri, oricând vor avea loc, vom fi prezenţi. Dar, până atunci, sunt multe lucruri de făcut aici şi acum”.

El a spus că mesajul pe care vrea să îl transmită este că nu ne putem juca cu viitorul României.

„Nu e important ce fac eu personal, ci ceea ce facem noi toţi şi noi trebuie să fim acolo unde e nevoie de noi. Nu cred că e atât de important dacă eu fac politică sau nu. Într-un anumit fel, toţi cei care sunt în stradă fac politică pentru că le pasă de România”, a subliniat Dacian Cioloş.

La protest și-au anunțat prezența mai mulți politiceni și de la PNL. Potrivit informațiilor de până acum, Raluca Turcan a fost văzută la protestul din Capitală.

Zilele trecute, la Digi24, Dan Barna a vorbit despre posibilitatea ca fostul premier să candideze la alegerile din 2019, dar și ca Platforma România 100 să facă alianță cu partidul condus de el. „E un prim pas în a construi încrederea că apropierea și colaborarea foarte strânsă e direcția corectă. Când vom mai avea 2-3 proiecte comune și vor da rezultate, eu sunt optimist că în perspectiva alegerilor viitoare vom găsi cea mai funcțională modalitate de a colabora cu Dacian Cioloș și România 100”, a mai spus președintele USR.

În București și în alte zeci de orașe din țară au loc la această oră proteste. „Continuăm ce am început iarna trecută”, „Nu vrem să fim o nație de hoți”- asta spun românii care au ieșit din nou în stradă pentru a-și arăta nemulțumirea față de Guvern. Oamenii cred că doar prin solidaritate vor putea învinge. Sunt nemulțumiți de planul de modificare a legilor justiției și de faptul că, spun ei, Parchetul devine subordonat intereselor politice. Sunt nemuțumțși de fapul că senatorii au dat luni un raport negativ unui proiect de lege care-i împiedica pe cei condamnaţi penal să ocupe funcţia de preşedinte al ţării (Detalii aici).

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri