Dacian Cioloş le cere parlamentarilor „să treacă peste orgolii politice” şi să voteze guvernul USR

Data publicării:
dacian ciolos din profil cu masca
Președintele USR, Dacian Cioloş. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Premierul desemnat Dacian Cioloş a făcut un apel la parlamentari să voteze în plen în favoarea cabinetului pe care l-a propus, chiar dacă aproape toți miniștrii au primit aviz negativ în comisii. El i-a criticat pe parlamentari că au votat „după punctajele de partid” la audierile miniștrilor propuși.

Fac un apel către parlamentari să treacă peste orgolii politice şi să voteze acest Guvern. În situaţia în care suntem, acest Guvern este o soluţie şi oferă soluţii. E un Guvern gata să-şi asume soluţii de criză, dacă primim votul. Fac apel către parlamentari să iasă din logica strictă de partid şi mâine să aibă un vot responsabil şi să voteze pentru o soluţie care le rezolvă problemele", a spus Dacian Cioloş.

El a adăugat că Guvernul pe care îl propune este determinat să rezolvare criza prin care trece ţara.

Faptul că noi astăzi suntem în Parlament şi deja s-au terminat rapid audierile miniştrilor arată, sper, determinarea noastră de a rezolva imediat criza politică şi să ne apucăm de treabă şi anume să luăm măsuri imediate pentru a rezolva atât criza politică, sanitară şi energetică, a spus el.

Dacă parlamentarii, mâine, abordează lucrurile cu responsabilitate eu cred că putem găsi o soluţie. Astăzi şi mâine, mingea este la Parlament”, a adăugat el.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri