Dacian Cioloș: Mișcarea RO+ va susține la prezidențiale un candidat care va câștiga alegerile. Nu va fi de la PSD

Data publicării:
dacian ciolos gov ro
Foto: gov.ro

Dacian Cioloș, liderul Mișcării România Împreună (RO+) a declarat că, după ce partidul va fi lansat, acesta va candida singur la alegerile europarlamentare. Cioloș exclude astfel orice fel de asociere cu o altă formațiune politică. Fostul premier a vorbit și despre alegerile prezidențiale, care vor avea loc în iarna anului viitor.

dacian ciolos gov ro
Foto: gov.ro

„Vom merge la alegerile europarlamentare singuri“, a declarat fostul premier Dacian Cioloş la Realitatea TV.  

Întrebat dacă va candida pentru alegerile europarlamentare, Dacian Cioloș a răspuns că strategia partidului la alegeri nu a fost încă stabilită.

„O să vedem după ce partidul va fi lansat. Nu mă feresc să spun lucruri, însă nici nu vreau să fac afirmaţii înainte de a lua decizii în partid. Eu voi fi la dispoziţia partidului pentru a candida acolo unde partidul consideră că sunt cel mai util“, a precizat Cioloş.

Fostul premier a vorbit și despre planurile mișcării pe care o conduce pentru alegerile prezidențiale din 2019.

„Atât timp cât partidul nu a luat o decizie vis-a-vis de strategia de participare în alegeri, nu pot să fac eu acum asta. Mişcarea România Împreună va susţine cu siguranţă un candidat, indiferent cine va fi el, fie din interiorul partidului sau din afara sa, un candidat care va rezona cu valorile şi principiile pe care le susţinem. Va fi un candidat care va câştiga alegerile şi nu va fi de la PSD”, a declarat Cioloș, care a mărturisit că a continuat să comunice cu președintele Klaus Iohannis și după ce nu a mai ocupat funcția de premier al României.

Klaus Iohannis și-a anunțat, sâmbăta trecută, la Sibiu, candidatura pentru al doilea mandat de președinte al României.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri