Dacian Cioloș, noi precizări despre cartelele preplătite românești. Tăriceanu: „Era bine să tacă”

Data publicării:
Dacian Ciolos gov 2

Eu am spus și am avut aceste informații de la SRI, că în pregătirea unor atentate au fost folosite şi cartele prepay din România. N-am spus că au fost la Bruxelles sau în altă parte, pentru că nu știu acest lucru. Cred că e important să ne învățăm în societatea românească să discutăm așezat și să luăm decizii în cunoștință de cauză. Nici n-am spus că trebuie luată o decizie sau alta. Am spus că avem nevoie de o dezbatere în societatea românească, cu cărțile pe masă, asta am spus. N-am spus-o pentru că aș fi... cum am văzut acum unele interpretări că sunt ofițer acoperit că am spus lucrul ăsta. N-am fost și nu sunt și n-o să fiu niciodată și nu pentru asta spun niște lucruri. Spun pentru că eu cred că trebuie să ne însănătoșim și să lăsăm deoparte pe cât posibil astfel de interpretări de teoria conspirației, că iese un prim-ministru să spună niște lucruri pentru că are ceva ascuns să promoveze", a declarat Dacian Cioloș.

De asemenea, adjunctul șefului Misiunii SUA în România, Dean Thompson, a declarat că SUA așteaptă ca România să facă progrese în privința respectării legilor.

„Prim-ministrul a vorbit ieri despre acest subiect, iar eu cred că este foarte important ca cei abilitaţi să lucreze împreună şi să decidă ce au de făcut. Nu o să mă implic într-o discuţie aflată în derulare, care ţine de securitatea naţională din România. Dar, în mod evident, ne aşteptăm să continuăm relaţia foarte strânsă pe care o avem cu România în ceea ce priveşte asigurarea respectării legilor şi să vedem progrese în această privinţă”, a spus Dean Thompson.

Președintele Senatului l-a criticat pe premierul Dacian Cioloș, despre care a spus că ar fi trebuit să „tacă”.

Era bine să tacă, dacă nu ai informaţii nu vorbeşti decât dacă îţi doreşti să pui România într-o postură care este singulară: România furnizoare de cartele pentru acţiuni teroriste”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri