Dacian Cioloş: Nu este vorba de cooperare trilaterală navală între Bulgaria, România şi Turcia, ci de una sub egida NATO

Data publicării:
Dacian Ciolos sedinta de guvern gov-1.ro

 

„Tocmai am discutat azi cu ministrul apărării şi înţeleg că ultima declaraţie care a fost făcută de preşedintele Bulgariei împreună cu premierul bulgar şi ministrul apărării a clarificat lucrurile. N-a fost vorba niciodată de crearea unei flote la Marea Neagră, ci de o cooperare navală la Marea Neagră. Asta a fost propunerea României şi înţeleg că Bulgaria a precizat că în aceste condiţii sunt dispuşi să sprijine această propunere. O cooperare sub egida NATO sunt două elemente foarte importante, nu o flotă, ci o cooperare a flotelor ţărilor membre NATO şi nu una trilaterală, ci sub egida NATO şi înţeleg din ultimele declaraţii că Bulgaria e în măsură să sprijine această abordare”, a declarat Dacian Cioloş.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Ruse, că propunerea făcută autorităţilor bulgare referitoare la colaborarea dintre forţele navale ale României, Bulgariei şi Turciei viza doar exerciţii comune ale celor trei flote şi training comun al militarilor.

Prezent joi la Ruse, Klaus Iohannis a comentat informaţiile apărute în presă potrivit cărora Bulgaria a respins propunerea României de formare a unei flote comune bulgaro-româno-turcă sub egida NATO, preşedintele Iohannis precizând că el nu a propus aşa ceva.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri