Dacian Cioloș: Pentru mine obiectivul în 2024 este să câștigăm alegerile prezidențiale. Evident că sunt dispus să candidez

Data actualizării: Data publicării:
ciolos barna
Foto: Inquam Photos / George Călin

Dacian Cioloș a declarat vineri, la DigiFM, că obiectivul lui este ca USR PLUS să câștige alegerile prezidențiale în 2024. Cu câteva ore înainte de anunțarea rezultatului alegerilor interne, care vor decide cine este președintele unic USR PLUS, Cioloș a spus că, pentru a câștiga prezidențialele, partidul trebuie să se prezinte cu candidatul cel mai bine plasat și s-a declarat dispus să candideze.

Copreședintele USR PLUS a spus într-un interviu la DigiFM că USR PLUS trebuie să prezinte candidatul cel mai bine plasat pentru prezidențialele din 2024, chiar dacă nu este vorba despre el sau Dan Barna. 

„În 2024 trebuie să avem candidatul cel mai bine plasat. (...) Pentru mine obiectivul în 2024 este să câștigăm alegerile prezidențiale. Eu cred că este foarte posibil lucrul acesta și atunci evident trebuie să alegi candidatul cel mai bine plasat să atingă obiectivul ăsta, să atragă nu doar susținerea votanților USR PLUS, dar să dea încredere unei părți cât mai mari din alegătorii cetățeni români și atunci evident că trebuie să alegem un om cu profilul cel mai bun, fie că e sau nu președinte (președintele partidului - n.r.)”, a spus Dacian Cioloș vineri.

El a precizat că este dispus să candideze dacă va fi cel mai bine plasat și a prezentat și cum vede calendarul desemnării candidatului USR PLUS. 

„Evident că sunt dispus pentru asta (candidatură - n.r.), dar asta trebuie să se întâmple în 2023. De-asta am și spus și propus ca președintele partidului, care va fi ales acum, să meargă cu un mandat de doi ani; în 2023 punem din nou totul pe masă, discutăm și care-i cel mai bun să conducă partidul în campania din 2024, și care e cel mai bun candidat pentru prezidenșiale din partea USR PLUS”, a mai spus Dacian Cioloș.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri