Dacian Cioloș: PNL să își ia un angajament scris că își va asuma răspunderea în Parlament pe un pachet de patru legi

Data actualizării: Data publicării:
ciolos digi24

Dacian Cioloș, liderul PLUS, a transmis că partidul condus de el susține toate obiectivele enunțate de partenerii lor din USR în proiectul de acord discutat cu premierul desemnat Ludovic Orban. „Credem că ar trebui ca PNL să își ia un angajament scris că, după ce noul guvern va fi instalat, își va asuma răspunderea în Parlament pe un pachet de patru legi pe care le considerăm esențiale: legea privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, legea “fără penali în funcții publice”, legea de desființare a Secției Speciale pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție și legea de abrogare a legii recursului compensatori”, a transmis Dacian Cioloș.

„Mă bucur că partenerii noștri de la USR au găsit calea prin care să susțină învestirea unui guvern care promite că își va asuma prioritățile noastre. În felul acesta, răspundem dorinței majorității cetățenilor români de a trimite acasă de urgență guvernarea catastrofală a PSD și de a crea premisele pentru o guvernare mai coerentă, în interesul oamenilor. Susținem toate obiectivele enunțate de partenerii din USR în proiectul de acord discutat cu premierul desemnat Ludovic Orban.

Pentru punerea cât mai repede în practică a unora dintre aceste deziderate, noi, cei de la PLUS, credem că ar trebui ca PNL să își ia un angajament scris că, după ce noul guvern va fi instalat, își va asuma răspunderea în Parlament pe un pachet de patru legi pe care le considerăm esențiale: legea privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, legea “fără penali în funcții publice”, legea de desființare a Secției Speciale pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție și legea de abrogare a legii recursului compensatoriu, care a scos din pușcării zeci de mii de infractori periculoși.

De asemenea, este nevoie ca noul guvern să fie de acord cu negocierea unui calendar clar și realizabil pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. Nu în ultimul rând, credem că e util un angajament din partea PNL că va declanșa rapid negocieri cu partidele noastre pentru desemnarea unui candidat credibil din partea României pentru postul de comisar european.

Noi, PLUS, considerăm că aceste cerințe sunt în deplină concordanță cu ceea ce își doresc cetățenii români, iar punerea lor în aplicare ține doar de voința politică a celor care doresc binele României. Și mai credem că o colaborare începută acum poate pune bazele unor discuții care pot avea loc între noi după alegerile locale și parlamentare de anul viitor”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

Președintele USR, Dan Barna, a declarat, marți, că cele partidul condus de el și PNL au ajuns la un acord, după ce USR a pus mai multe condiții pentru susținerea executivului. De asemenea, PNL și USR au convenit ca după alegerile prezidențiale și după adoptarea bugetului pentru anul viitor, să fie demarate procedurile pentru alegeri anticipate.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Redactor: Cristina Tudor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri