Dan Barna: Audierea ministrului de Interne în Parlament, secretizată abuziv

Data actualizării: Data publicării:
dan barna agerpres_9869948
Foto: Agerpres

Preşedintele USR, Dan Barna, critică faptul că audierea ministrului de Interne, Carmen Dan, în Comisia de apărare a Camerei Deputaţilor are loc în absenţa presei. El spune că lucrările sunt clasificate pentru că aşa vor „politrucii PSD crescuţi în şcoala secretului”.

dan barna agerpres_9869948
Foto: Agerpres

„România are nevoie de adevăr! Nu mai putem permite această practică şi cultură a secretului, nu în Parlamentul României! Adevărul este duşmanul PSD! Răspunsurile ministrului Carmen Dan în faţa Comisiei de apărare sunt clasificate la decizia PSD. Răspunsurile pe care le aşteaptă românii despre represiunea din 10 august sunt ascunse de ei pentru că aşa vor politrucii PSD crescuţi în şcoala secretului. O aberaţie! După ce Carmen Dan şi Jandarmeria au clasificat în mod abuziv raportul privind evenimentele din 10 august - şi USR va contesta această decizie în instanţă - audierea lui Carmen Dan este secretizată, tot abuziv”, a scris, marţi, Barna pe Facebook, potrivit Agerpres.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Ce poate fi secret în răspunsul la întrebările adresate de USR? Vă asumaţi responsabilitatea politică pentru acţiunile Jandarmeriei din 10 august? Au fost consemnate discuţiile din aşa-zisă şedinţă informală avută de Carmen Dan şi şefii operaţiunii din 10 august? Audierile parlamentare despre evenimentele din revoluţie au fost secrete, la fel şi cele despre evenimentele din martie de la Târgu Mureş sau în legătură cu mineriadele. Evenimente importante din istoria României, despre care societatea românească avea o nevoie vitală să afle adevărul, au fost discutate în Parlamentul României cu uşile închise. Doar adevărul, cu asumarea responsabilităţilor şi pedepsirea vinovaţilor, vindecă rănile unei societăţi, ajută un popor să meargă mai departe, sănătos, cu încredere în sine. Secretele nasc conspiraţii, ne îmbolnăvesc!”, a mai scris liderul USR.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a fost audiată marţi de Comisia de apărare a Camerei. La prima parte a şedinţei au participat şi reprezentanţii presei, însă ulterior audierea a continuat fără prezenţa mass-media.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri