Dan Barna cere demisia Vioricăi Dăncilă și a lui Petre Daea: „Prostia nu e o scuză!”

Data actualizării: Data publicării:
dancila si daea_usr

Dan Barna, președintele USR, le-a cerut premierului Viorica Dăncilă și ministrului Petre Daea să-și dea demisia după gafa Priștina-Podgorița, respectiv comparația nepotrivită dintre sacrificarea porcilor cu pestă porcină și uciderea a peste 1,1 milioane de oameni la Auschwitz.

dan barna agerpres_9869948
Foto: Agerpres

„A devenit o umilință națională faptul că suntem conduși de acest Guvern! Lipsa de înțelegere a propriilor cuvinte devine o boală gravă, care pune în pericol imaginea României și a fiecărui român. Comparația făcută de Petre Daea între arderea porcilor bolnavi de pestă africană și Holocaust, o tragedie soldată cu milioane de victime, este șocantă și inacceptabilă. Prostia nu e o scuză când ești prim-ministru sau ministru în Guvernul României. În alte țări civilizate, după ziua de ieri, prim-ministrul pleca acasă de mână cu ministrul Agriculturii. Nu mai supurtăm această umilință de a fi conduși de oameni care nu-și înțeleg propriile cuvinte, incompetenți care duc țara spre dezastru și rușine. USR cere demisia lui Petre Daea și din nou, a Vioricăi Dăncilă. O vom cere până vor ieși pe ușa din dos a istoriei ca Guvernul care a dezonorat țara!”, a scris Barna, pe pagina da Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Într-o primă reacție din partea PSD pe marginea gafei făcute de Viorica Dăncilă în Muntenegru, purtătorul de cuvânt Adrian Dobre a declarat la Digi24 că este vorba despre „o gafă serioasă”, care riscă să afecteze relațiile dintre România și această țară.

Priștina este capitala Kosovo, un stat pe care România nu l-a recunoscut.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri