Dan Barna cere guvernului OUG sau asumarea răspunderii pentru alegerea primarilor în două tururi

Data actualizării: Data publicării:
Dan Barna in plenul parlamentului
Sursa: INQUAM Photos/Geroge Calin

Președintele USR, Dan Barna, a cerut miercuri Guvernului, de la tribuna Camerei Deputaților, asumarea răspunderii sau OUG pentru alegerea primarilor în  două tururi, după ce în Plenul Parlamentului au fost respinse toate solicitările PNL și USR de a include pe ordinea de zi proiectul care prevede trecerea la alegerea primarilor în două tururi.

„În acest moment este clar că nu există niciun interes pentru a trece acest proiect și că se vrea blocarea lui. Cerem guvernului Ordonanță de Urgență sau asumarea răspunderii pentru alegerea primarilor în două tururi”, a spus Barna.

Miercuri, în plenul Camerei Deputaților, atât PNL cât și USR au cerut introducerea pe ordinea de zi a alegerii primarilor în două tururi, însă solicitările au fost respinse pentru că proiectele se află în comisia comună pentru modificarea legilor electorale, care are termen 3 luni pentru redactarea unui raport.

După solicitarea lui Barna, și președintele Pro România i-a cerut premierului să rezolve această problemă.

„Domnul Orban a aruncat pisica moartă în Parlament, astăzi o aruncăm înapoi. Poate ar trebui să nu mai tot plimbe pisica”, a spus Victor Ponta.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri