Dan Barna, după consultările cu Iohannis: Am înaintat pactul pentru anticipate. Președintele a fost în asentimentul nostru

Data actualizării: Data publicării:
consultari cotroceni USR ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Delegația USR a discutat cu președinte Klaus Iohannis, vineri la Cotroceni. Dan Barna, liderul USR, a declarat că au încheiat pactul pentru alegerile anticipate, iar șeful statului a fost în „asentimentul” formațiunii pe care o conduce.

„S-a discutat despre necesitatea unui nou Guvern. Guvernul Dăncilă a fost demis de către Parlament și România are nevoie de un nou Guvern, care să aibă ca obiectiv realizarea de alegeri anticipate în februarie-martie anul viitor, obiectiv despre care USR vorbește de mai bine de un an de zile”, a spus Dan Barna.

„Astăzi chiar am înaintat pactul pentru anticipate. Președintele a fost în asentimentul nostru”, a menți0nat liderul USR.

Dan Barna a afirmase de joi că USR va merge la consultările de la Cotroceni de vineri cu pactul pentru alegeri anticipate. El a susținut că îi va cere lui Klaus Iohannis să își asume rolul de mediator și mandatul pe care îl are conform Constituției.

Ludovic Orban a spus, la ieșirea de la consultările de la Cotroceni, că PNL este pregătit să-și asume guvernarea, dacă președintele Klaus Iohannis o va cere și dacă nu va exista varianta alegerilor anticipate.

„Voi asculta opțiunile partidelor și voi propune o soluție de Executiv cu un mandat foarte clar, care să asigure o guvernare responsabilă și eficientă până la următoarele alegeri parlamentare, indiferent când se vor desfășura acestea”, a afirmat Klaus Iohannis, într-o declarație de presă joi.

Moțiunea de cenzură a fost adoptată, joi, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, fiind 238 de voturi „pentru”, patru „împotrivă” și trei voturi anulate. Votul a fost secret cu bile.

Redactor: Cristina Tudor 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri