Dan Barna: USR nu oferă în acest moment un cec în alb PNL

Data actualizării: Data publicării:
Dan Barna este presedintele USR
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Florin Cîțu a fost desemnat de președintele Klaus Iohannis pentru funcția de premier. Anunțul a fost făcut miercuri seară, după consultările de astăzi cu partidele parlamentare. Liderul USR, Dan Barna, a declarat printr-o intervenție telefonică la Digi24, că nominalizarea este una „previzibilă” și că „USR nu oferă în acest moment un cec în alb liberalilor”.

„Este o nominalizare cumva previzibilă din scenariul pe care președintele Iohannis l-a susținut în ultima perioadă. Vom vedea care va fi poziția premierului. Ne așteptăm că în zilele următoare să fim invitați la discuții despre constituirea majorității necesare. Vom lua deciziile în consecință. (...) Lucrurile sunt în aceeași logică: USR nu oferă în acest moment un cec în alb PNL sau premierului desemnat. Ne așezăm cu toată deschiderea pentru a ieși din criză la masa dialogului, vedem care este disponibilitatea de colaborare reală și onestă și în funcție de asta va fi și poziția noastră”, a declarat Dan Barna, președintele USR. 

Liderul USR a mai adăugat că nominalizarea lui Cîțu lasă deschisă și perspectiva anticipatelor.

„Nominalizarea aceasta lasă deschisă și perspectiva anticipatelor. Noi am zis că anticipatele sunt soluția corectă și morală, însă dezvoltările de acum par să se depărteze de asta”, a mai spus Barna.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri