Dan Barna: Florin Cîțu nu mai are sprijin politic, este o decizie ireversibilă. Ne așteptăm ca PNL să propună un om serios

Data actualizării: Data publicării:
barna si stelian ion inquam george calin
Stelian Ion și Dan Barna fac declarații de presă. Foto: INQUAM Photos/George Călin

Stelian Ion spune că pleacă „cu fruntea sus” de la Ministerul Justiției, la o zi după ce a fost demis din funcție de Florin Cîțu. El a lansat un atac la adresa premierului, a cărui demisie o cere acum USR PLUS. De altfel, Dan Barna, copreședintele Alianței, a spus în aceeași declarație de presă că premierul nu mai are sprijin politic și că decizia este „ireversibilă”.

Actualul cabinet Florin Cîțu nu mai poate să continue. Premierul Florin Cîțu nu mai are sprijin politic, este o decizie ireversibilă, este o decizie foarte clară”, a spus Barna, care este vicepremier în guvernul Cîțu.

În acest moment adunăm semnăturile, în zilele următoare vom depune o moţiune de cenzură şi sperăm ca acest premier să devină un premier în istorie, să aibă o fotografie frumoasă la Palatul Victoria”, a continuat Barna.

Această coaliţie poate să continue şi ne aşteptăm ca PNL să propună un om serios, competent, care are propietatea şi valoarea propriului cuvânt, pentru că asta a fost, de fapt, problema de fond de mai multe luni de zile”, a adăugat el.

Plec cu fruntea sus. Am făcut cea ce trebuia să fac în aceste luni. Blocarea SIIJ în Parlament este opera, în principal, a UDMR şi a neimplicării altor lideri politici Motivele remanierii sunt unele care nu au fost explicitate, au fost doar pretexte”, a spus, la rândul său, Stelian Ion.

Dincolo de aceste aspecte şi de pretextele folosite, având substrat mai degrabă numirea procurorilor de rang înalt, unde e o miză foarte importantă pentru unii, pentru noi nu a fost decât miza de a avea o procedură transparentă, corectă, astfel încât să asigurăm independenţa procurorilor şi independenţa justiţiei. recând peste toate aceste lucruri, plecăm de aici cu fruntea sus.

Din păcate, premierul Florin Cîţu nu este un partener loial, nu este un lider care să unească, care să ţină coaliţia aproape, care să înţeleagă care sunt priorităţile de guvernare, nu merge pe priorităţile din programul de guvernare, aşa cum şi-a asumat, nu respectă partenerii de guvernare, nu-şi respectă cuvântul dat şi în general are un respect redus faţă de lege, dfe Consituţiie”, a adăugat Stelian Ion.

Trebuie o nouă echipă condusă de un alt premier. Aşa nu mai poate continua din punctul nostru de vedere această coaliţie”, a mai spus el.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri