Dan Barna: Guvernul are un picior rupt și o gleznă scrântită

Data actualizării: Data publicării:
Dan Barna în studioul Digi24.
Dan Barna, vicepreședintele USR. Foto: Captură Digi24

Dan Barna a vorbit joi seara, la Digi24, despre actuala criză politică. Acesta spune că întreaga discuție politică se învârte în acest moment în jurul congresului PNL. Liderul USR PLUS crede că moțiunea nu va ajunge la vot și spune că guvernul format acum „are un picior rupt și o gleznă scrântită”.

Barna spune că și-ar dori ca marți să se voteze moțiunea de cenzură, însă din ce a văzut în ultimele zile în Parlament „acest bloc solidar Cîțu - Ciolacu, PSD - PNL, probabil va bloca votul. Eu cred că moțiunea nu va ajunge la vot”.

„Suntem într-un cadru de încălcare grosieră a Constituției”, a afirmat, joi seara, liderul USR PLUS la Digi24.

Barna a adăugat că întreaga discuție politică se învârte în acest moment în jurul congresului PNL.

„Acest premier nu mai are sprijinul nostru, USR PLUS este bloc în spatele acestei decizii de a avea un nou premier și de a discuta eventuala continuare a coaliției cu un alt premier”, afirmă Barna: „suntem gata să ne așezăm la masă cu un nou premier”.

Dacă PNL propune un nou premier, într-o săptămână „putem să fim înapoi în viteză de croazieră”.

Dan Barna a apreciat joi că, în ciuda afirmaţiilor preşedintelui Klaus Iohannis, conform căruia „chestiunea guvernamentală nu este absolut deloc îngrijorătoare”, Guvernul are „un picior rupt şi o gleznă scrântită”.

„Mă bucur să văd un preşedinte optimist. Ce pot să spun? Nu are legătură cu realitatea. Este un guvern care are un picior rupt şi o gleznă scrântită, dar dacă nu e îngrijorătoare situaţia, suntem bine”, a spus Barna, pentru Digi24.

În ce priveşte discuţiile pe care le-a purtat cu Iohannis în această săptămână la Palatul Cotroceni, Barna a declarat că preşedintele i-a dat de înţeles că nu ia în calcul varianta schimbării premierului.

„Eu am pus problema respectivă (a plecării lui Florin Cîţu, n.r.) şi preşedintele a zis că deocamdată nu discutăm despre asta. Sau, mă rog, a zis că nu discută despre asta. (...) Toată discuţia este despre congresul PNL. După congresul PNL sunt convins că multe discuţii şi multe staturi de vorbă, brusc, se vor activa şi vor fi posibile. Până atunci vedem un PNL strâns glugă de coceni în spatele premierului Cîţu”, a afirmat liderul USR PLUS.

Editor : L.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri