Dan Barna îi cere lui Iohannis să respingă propunerile de miniștri. Apelul către partidele de opoziție

Data actualizării: Data publicării:
dan barna
Foto: Octav Ganea / Inquam Photos

Președintele USR, Dan Barna, îi cere președintelui Klaus Iohannis să respingă propunerile de miniștri făcute astăzi de premierul Viorica Dăncilă și să pună astfel capăt „acestui târg de parlamentari și de miniștri”.

Viorica Dăncilă trebuie să vină în Parlament”, a mai scris Dan Barna pe Facebook.

El a lansat și un apel la partidele de opoziție să semneze pactul pentru alegerile anticipate propus de Alianța USR PLUS.

Să începem acest proces cu moțiunea de cenzură. Este timpul să ne întoarcem la oameni”, a scris Dan Barna.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că îi va trimite președintelui Klaus Iohannis propuneri pentru mai multe ministere după discuțiile pe care le-a avut cu disidenții din ALDE. Dăncilă propune trei parlamentari din partidul lui Tăriceanu și înaintează propuneri pentru Ministerul de Interne, unde expiră interimatul lui Mihai Fifor și pentru Ministerul Educației. De asemenea, Viorica Dăncilă transmite și propunerea pentru postul de vicepremier pe probleme economice.

Este vorba despre Grațiela Gravilescu (ALDE) pentru Ministerul Mediului, Ion Cupă (ALDE) pentru Ministerul Energiei, Alexandru Băișanu (ALDE), pentru Relația cu Parlamentul, Camelia Gavrilă la Ministerul Educației, Dan Chirilă la Ministerul de Interne și Dan Matei (consilierul lui Dăncilă) - vicepremier pentru probleme economice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri