D. Barna, la Digi24: Greva poate fi o soluţie. Nu poţi accepta ca un guvern să saboteze funcţionarea statului

Data actualizării: Data publicării:
dan barna captura

Liderul USR, Dan Barna, a declarat la Digi24 că guvernarea tehnocrată a dat un fals sentiment de securitate, iar apoi oamenii, bazându-se pe acest senstiment nu s-au mai dus la vot, ceea ce a dus la situaţia actuală – întoarcerea ţării cu 10 ani în urmă. În acest econdiţii, el a susţinut că necesară implicarea constantă şi activă, zilnică. „Dacă trebuie să se ajungă la grevă, s-ar putea să fie necesară”, a subliniat Dan Barna.

„Trebuie să rămânem în această presiune constantă, un studiu spune că dacă 7% din populaţia unui stat ar protessta activ până la grevă, statul se blochează şi lucrurile se schimbă

Guvernarea tehnocrată a dat un fals sentiment de securitate şi normalitate, atunci părea că, cumva, lucrurile sunt ok. Oamenii nu s-au dus la vot, au spus că suntem pe direcţia bună, şi ei au crezut minciuna cu pensiile si salariile şi acum vedem după doi ani că are ce se întâmpla.

Dacă nişte nemernici îţi confiscă ţara, în doi ani te poţi întoarce cu 10 ani înapoi.

Ne-am prăbuşit cu totul pentru că am crezut naiv că suntem pe linia bună.

Dacă nu ne apărăm în fiecare zi şi nu suntem radicali cu mesajele, că România e sabotată, ne merităm soarta. Greva poate fi o soluţie, în sensul clasic al unei greve. Nu poţi accepta ca un guvern să îţi saboteze funcţionarea statului.

Suntem alături de oameni cu protestele. Dacă trebuie să se ajungă la grevă, s-ar putea să fie necesară.

Liderii noştri politici au ajuns acolo venind dintre cetăţeni din stradă.

Mminciuna sau greşeala care a fost rostogolită, în care oamenii au crezut, s-a spus că politica o fac altii şi că noi, oamenii cumsecade, să ne vedem de şcoala copiilor, de maşină, de sreviciu.

Groapa din asfalt e politică, infecţiile din spitale, greşelile din manuale sunt politice.

Dacă nu ne implicăm, nu avem nicio şansă. Că dăm like pe FB, că ieşim la un protest duminică seara, e nenecsar. Dar participarea la vot e prima obligaţie. A doua e de a te implica.

Dacă data viitoare alegem din nou dintre Dragnea şi Tăriceanu nu avem nicio şansă”, a spus Dan Barna.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri