Dan Barna: Nu se va ajunge la o solicitare de demisie. Soluția e dialogul

Data actualizării: Data publicării:
dan barna aseaza telefonul pe masa in sedinta de guvern.
Vicepremierull Dan Barna. Foto: gov.ro

Vicepremierul Dan Barna a declarat luni, la Parlament, că soluția tensiunilor din Coaliție „este dialogul”. Acesta a precizat că a avut o discuție cu liberalii și că nu se va ajunge la o solicitare de demisie, în ceea ce îl privește pe ministrul Sănătății Vlad Voiculescu.

Declarația lui Dan Barna vine în contextul în care luni urmează să aibă loc o ședință a coaliției în care vor fi discutate cele mai recente tensiuni. Înaintea ședinței coaliției liberalii s-au reunit în Biroul Executiv. 

„Eu cred că după această ședință a Coaliției vom intra în logica unei coaliții stabile și a unui Guvern care face ce are de făcut”, a spus Barna.

Dan Barna s-a referit și la situația de la Spitalul Foișor și a spus că „este o chestiune de onoare legată de cei care au permis ca jandarmii să stea să privească cum pacienții erau înghesuiți de alți cetățeni sau de media”. „Nicăieri în lume nu se văd camere de filmat băgate în sufletul bolnavului pe targă”, a mai afirmat vicepremierul.

Primvicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat înainte de BEx  că „o țară întreagă a fost șocată de imaginile cu oameni scoși la ora 23:30, la 5 grade, atât erau în București la acea oră, pe targă, acoperiți doar cu o pătură, în scaun cu rotile, foarte mulți în mașini personale și nu în ambulanțe”.

Acesta a spus că premierul este „cel care cere înlocuirea unui ministru” și că în deciziile sale Florin Cîțu „se bucură nu doar de sprijinul PNL, ci și de sprijinul președintelui României”.

În ceea ce privește situația din coaliție, Rareș Bogdan a spus că „situația nu este atât de gravă” și că „e mult mai liniștită în coaliție decât pare din afară”.

„Deocamdată nu discutăm despre demiteri, discutăm despre un lanț al vinovățiilor”, a răspuns el, întrebat dacă va sprijini o cerere de demitere a lui Vlad Voiculescu.

Surse USR PLUS au declarat pentru Digi24.ro că „nu se pune problema” înlocuirii lui Vlad Voiculescu de la Sănătate. 

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri