Dan Barna: Parlamentul își pierde orice legitimitate. Vom sesiza CCR

Data publicării:
dan barna agerpres_9869948

Președintele USR, Dan Barna, a anunțat că formațiunea pe care o conduce va sesiza Curtea Constituțională în legătură cu reluarea votului pe legea pentru combaterea spălării banilor.

În momentul de față, Parlamentul României își pierde orice legitimitate civică de reprezentant al poporului român. Parlamentul României a devenit un vehicul exclusiv al lui Dragnea. Nici măcar votul Parlamentului, așa cum rezultă el în votul fiecărui parlamentar, nu mai este repsectat”, a spus Dan Barna.

Am avut la Legea spălării banilor un vot al Parlamentului, legea a picat în mod regulamentar și în mod perfect procedural, la solicitarea apoi a lui Dragnea, liderul de grup a solicitat repetarea votului, neavând niciun argument. Este un abuz fără precedent în istoria parlamentarismului”, a adăugat el.

Vom contesta legea la CCR și vom ataca inclusiv chestiunea de procedură a acestui abuz groaznic. Nu vom închide ochii în fața dictaturii lui Dragnea. Astăzi votul Parlamentului a fost ignorat de un singur om care continuă să transforme România într-un târg de ilegalități”, a mai spus Dan Barna.

Declarațiille sale vin în contextul în care legea pentru combaterea spălării banilor a fost respinsă la primul vot, cu două voturi lipsă.

Procedura a fost reluată, pe motiv că nu toate voturile au fost preluate de sistemul informatic, după cum a spus Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților. La al doilea vot, legea a trecut cu 170 de voturi „pentru”, 70 „împotrivă” şi o abţinere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri