Dan Barna, precizări după declaraţia controversată: A fost scoasă din context

Data actualizării: Data publicării:
dan barna
Foto: InquamPhotos/George Călin

Candidatul USR-PLUS la alegerile prezidenţiale, Dan Barna, face precizări, pe Facebook, după declaraţia în care susţinea că dacă ar fi fost preşedinte, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat. Barna susţine că afirmaţia a fost scoasă din context.

„Evident, nu cred că dacă aș fi președinte nu s-ar mai întâmpla nicio nenorocire în România, dar cred că președintele, care conduce CSAT-ul, se poate asigura că instituțiile care se ocupă de siguranța publică a cetățenilor funcționează cum trebuie.”, a scris Dan Barna.

De asemenea, liderul USR îl atacă pe Klaus Iohannis şi susţine că preşedintele nu trebuie să lucreze doar în timpul crizelor.

„În viziunea mea, președintele nu lucrează doar în timpul crizelor, el trebuie să lucreze mai ales între crize tocmai pentru a preveni disfuncționalitățile din instituții care ajung să producă drame.”, susţine Barna.

„Președintele poate impulsiona o reformă la nivelul tuturor instituțiilor din stat, președintele poate seta un standard în privința modului de lucru între instituțiile statului, președintele poate cere de la Guvern respectarea criteriilor de competență în numirea oamenilor în instituții.”, a mai scris preşedintele USR.

Întrebat miercuri seara la TVR ce ar fi făcut în cazul Caracal dacă era președintele României, Dan Barna a răspuns:

„Eu vreau să cred că, dacă eu aș fi fost președinte, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat. Drama de la Caracal nu a fost un incident nefericit, a fost efectul unei degradări continue de ani de zile a ceea ce înseamnă funcţionarea instituţiilor statului".

Redactor: Robert Kiss

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri