Dan Barna: Președintele poate demara referendumul „Fără penali” în aceeași zi cu europarlamentarele

Data actualizării: Data publicării:
barna si ciolos_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Curtea Constituţională a României a admis, miercuri, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privind modificările aduse Legii referendumului, au precizat oficiali ai CCR. Dan Barna, președintele USR a declarat că acum președintele poate organiza referendumul „Fără penali în funcții publice” la data de 26 mai, aceeași dată la care au loc alegeri europarlamentare.

Dan Barna, președintele USR: Astăzi, CCR a admis sesizarea preşedintelui României la modificarea legii electorale, precizând foarte clar că este posibilă organizarea unui referendum în timpul alegeilor, în timpul alegerilor europarlamentare. Practic, în acest moment se deschide calea ca la alegerile din 26 mai să avem referendum „Fără penali în funcții publice”.

Alianța USR-PLUS, am vorbit în urmă cu puțin timp cu partenerul meu Dacian Cioloș, Alianța USR-PLUS are toată încrederea că președintele va demara acest referendum care ar scoate România din cei doi ani și jumătate de luptă pe justiție pe care ne-o servește Liviu Dragnea și PSD.

În acest moment avem toate șansele, dacă președintele va decide ca pe 26 mai România să poată să voteze pentru „Fără penali”, nu doar pentru europarlamentare, ci și pentru o Românie în care cei condamnați să nu mai construiască bugetul, direcția în care merge statul român.

Deci este foarte clar: fără persoane condamnate definitiv în funcții publice. Modificarea, așa cum ărată ea în inițiativa cetățenească spune foarte clar - persoanele condamnate definitiv nu mai pot participa la alegeri.

Evident, voi avea mesaje și voi încerca să discut cu președintele pe acest subiect, pentru că se deschide o oportunitate extraordinară pentru a încheia acest coșmar în care România este ținută de doi ani și jumătate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri