Exclusiv Dan Barna spune că Moise Guran ar putea deveni membru USR: Discuţiile vizează o implicare reală, nu doar un serviciu cumpărat

Data publicării:
dan barna digi24

Jurnalistul Moise Guran ar putea să se implice în politică şi să devină membru USR, a anunţat liderul formaţiunii, Dan Barna. Invitat la Jurnalul de Seară de la Digi24, fostul prezidenţiabil USR spune că va avea miercuri o întâlnire cu Moise Guran şi că „discuţiile vizează o implicare reală, nu doar un serviciu cumpărat”.

Cosmin Prelipceanu: Ce vreţi să faceţi cu Moise Guran?

Dan Barna: Avem discuţii, o să avem chiar mâine o nouă întâlnire şi o să stăm de vorbă, Moise Guran este o persoană publică în acest moment care ia în considerare destul de serios să se implice în viaţa politică, să se implice în acest proiect care este alianţa USR-PLUS, pentru că ceea ce reprezintă alianţa USR-PLUS este mai mult decât două partide într-o alianţă la un moment dat electoral al României.

Este exact implicarea activă în politică a unei noi generaţii. Or, dincolo de faptul că PNL este acum pe un val de încredere, dincolo de faptul că PSD e un partid care se scufundă cu fiecare zi şi e foarte bine că se întâmplă aşa, faptul că la 30 de ani de la Revoluţie, o generaţie de oameni care nu erau interesaţi de politică acum cinci ani deloc, eu sunt unul dintre ei, majoritatea colegilor mei şi din USR şi din PLUS erau oameni, antreprenori foarte mulţi, profesionişti, profesori, oameni care priveau politica ca pe un lucru pe care îl făceau alţii.

Faptul că am decis să ne implicăm în politică e o schimbare importantă pentru viitorul României. De aceea alianţa USR-PLUS trebuie să rămână consistentă şi de aceea e nevoie de oameni precum Moise Guran şi alte persoane din spaţiul public care trebuie să vină alături de acest proiect, care creează aerul acela proaspăt de care avem neapărat nevoie, pentru că de 30 de ani repetăm aceleaşi secvenţe, trebuie să ieşim din ea.

Cosmin Prelipceanu: Vestea care venea era că i-aţi propune să fie şeful campaniei electorale. Acum ne spuneţi că ar putea fi mai mult de atât, că se va implica, devine membru USR?

Dan Barna: Ar veni asumat, adică discuţiile pe care le avem vizează o implicare reală, nu doar un serviciu cumpărat. În niciun caz nu vorbim despre acest lucru

Cosmin Prelipceanu: Deci e posibil să îl vedem pe Moise Guran membru USR?

Dan Barna: Vom vedea în zilele următoare. Orice e posibil, discutăm de o implicare reală şi activă în proiectul alianţei USR-PLUS.

Conform unor surse politice, propunerea USR pentru coordonarea campaniilor electorale din 2020 este jurnalistul Europa FM, Moise Guran, însă discuțiile nu au fost încă finalizate. Dan Barna spune acum, însă, că Guran ar putea deveni membru USR. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri