Dan Barna spune că se așteaptă ca parlamentari PSD să se ridice și să voteze moțiunea: „Să vedem dacă respectă cinstea obrazului”

Data publicării:
dan-barna-usr-fb

Președintele USR, Dan Barna, se declară optimist în ceea ce privește rezultatul moțiunii de cenzură la adresa guvernului, care va fi votată joi. El spune că se așteaptă ca cel puțin trei parlamentari PSD să se ridice și să voteze moțiunea, chiar dacă șefa partidului, Viorica Dăncilă, a spus că social-democrații vor fi în plen pentru a asigura cvorumul, dar nu vor vota.

„Sunt optimist că moțiunea va trece, sunt suficiente voturi și suficienți susținători”, a spus Dan Barna.

El a adăugat că se așteaptă ca unii dintre social democrați să se ridice și să voteze moțiunea, încălcând astfel linia decisă de conducerea partidului.

„Există persoane care au spus că vor face lucrul acesta. Să vedem dacă respectă cinstea obrazului”, a spus șeful USR, precizând că este vorba despre cel puțin trei social democrați.

Întrebat dacă este sigur că acest lucru se va întâmpla, Barna a răspuns: „Pot fi sigur? Mă aștept să respecte promisiunea pe care au făcut-o”.

El a adăugat că se așteaptă din partea acestor parlamentari PSD să aibă „niște fărme de conștiință, de realitate și responsabilitate”.

Pe de altă parte, Barna a vorbit și despre înregistrările apărute în presă, în care Dăncilă le vorbea colegilor despre dosare, despre Secția Specială și despre pericolul întoarcerii înapoi, „acolo unde știți dumneavoastră”.

„Parcă urmăream un film cu gangsteri. Dacă moțiunea nu va trece, se va întâmpla din cauza amenințărilor și mitei. Fără alegeri aticipate vom rămâne în aceeași logică de troc ordinar, cu oameni cărora li se cumpără conștiința ca la piață. (...) Dăncilă și-a amenințat argații de la partid cu dosare, nu cu haosul țării. O amenințare ca în vremea lui Năstase”, a mai spus Barna, adăugând că „PSD cumpără conștiințe cu bani publici”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri