Dan Barna: USR este un fenomen politic spectaculos. Astăzi, nimeni nu poate să ne ignore

Data actualizării: Data publicării:
dan barna strange semnaturi
Foto: InquamPhotos/Raul Stef

Preşedintele USR, Dan Barna, a afirmat, sâmbătă, că formaţiunea pe care o conduce este „un fenomen politic spectaculos”, adăugând că în acest moment nimeni nu poate ignora partidul.

„Oricum şi din orice perspectivă privim, bilanţul nostru ca USR este unul evident pozitiv, este un bilanţ care, pentru cei care urmăresc sociologie politică, este un bilanţ care dă cu plus din orice perspectivă ne-am uita. Poate uneori n-am fost suficient de intransigenţi cu adversarii noştri, poate uneori ne-am grăbit în unele reacţii, alte ori am ezitat, poate şi asta ne-a costat la un moment sau altul, poate nici partenerii de dialog nu ni i-am ales de fiecare dată în cea mai înţeleaptă metodă. Dincolo de toate aceste stângăcii de creştere, în realitate USR este un fenomen politic spectaculos şi este fenomenul politic spectaculos al politicii de astăzi. Acesta este o realitate şi aproape nimeni nu l-a prevăzut, mulţi vor să îl izoleze, dar nimeni astăzi nu ne ignoră şi nu poate să ne ignore, nici acum şi nici în viitor”, a declarat Dana Barna în cadrul Congresului USR, potrivit Agerpres.

Ela vorbit şi despre fuziunea cu PLUS.

„USR a făcut un drum şi acum este în faţa unui prag în care poate să devină mai puternic şi mai credibil. Acest partid mai mare trebuie să aibă forţa să schimbe societatea din temeli. Mulţi dintre voi simţiţi toată această construcţie pe care o dezvoltăm ca pe o miză personală, numai că cea am făcut noi în aceşti patru ani trebuie să fie mult mai mult decât despre noi. În momentul de faţă, perspectiva pe care o construieşte USR-PLUS în România e mai mult decât fiecare dintre noi sau despre oricare dintre noi şi de aceea vă cer să aveţi îndrăzneală să păşim mai departe”, a spus Barna.

Membrii USR votează, sâmbătă, dacă sunt de acord ca formaţiunea din care fac parte să fuzioneze cu PLUS.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri