Dan Diaconescu, după consultările de la Cotroceni: Am vorbit despre faptul că toți suntem Charlie. L-am invitat pe președinte la OTV, dacă se va redeschide

Data publicării:
dd si simona man

Am vorbit despre faptul că toți suntem Charlie, toți suntem ziariști. L-am felicitat pe președinte pentru prezența la marșul de solidaritate și l-am rugat ca noul membru al CNA pe care îl va numi, care probabil va deveni președintele CNA, să ia de urgență măsuri, ca un garant al Constitușției, privind cazul OTV, care aruncă România într-o lumină extrem de proastă: o televiziune care emite de pe teritorii din străinătate să nu poată în România!”, a declarat Dan Diaconescu după consultările de la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis pe tema bugetului armatei.

Nu am uitat să îl invit la emisiunea OTV, dacă se va deschide pe mandatul său”, a menționat Dan Diaconescu.

Liderul PPDD a mai spus că a abordat în discuțiile cu președintele Klaus Iohannis și subiectul „iminentei formări a unui guvern de uniune națională”, în care să fie reprezentate toate partidele din Parlament. El a pledat pentru necesitatea schimbării sistemului electoral național, cu alegeri în două tururi la locale.

Politicianul susține că a vorbit cu președintele și despre corupția și migrația din Parlament și i-a spus că n-ar fi rău să fie alegeri anticipate, însă Klaus Iohannis i-a răspuns că e complicat.

I-am propus să uităm de ce s-a întâmplat în trecut, i-am spus că noul premier poate fi un tehnocrat, un independent, un membru al noului PNL”, a declarat Dan Diaconescu.

În ceea ce privește pactul național pentru armată, PPDD îl va susține și, ca și UNPR, este de acord să înceapă chiar din 2016, nu din 2017. „Am punctat - şi preşedintele a fost de acord - să fim atenţi şi pentru felul în care se vor cheltui banii, în opinia PPDD, 40% din bani sunt furaţi de ciocoi, cum le spuneam noi”, a mai spus Dan Diaconescu. El a precizat că din partea PPDD, pactul va fi semnat de președintele partidului, Simona Man.

Citiți și: 

Grupul Parlamentar PP-DD: "Delegația care a participat la discuțiile cu președintele Klaus Iohannis nu ne reprezintă"

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri