Dan Șova îi răspunde lui Traian Băsescu: „O minciună incalificabilă”

Data publicării:
sova

Președintele Traian Băsescu a declarat miercuri seara, după ce noul ministru al Transporturilor, Ioan Rus, a depus jurământul, că vrea să-l atenționeze că vine la conducerea unui minister cu probleme. „Am informații că la premisele de contractare a autostrăzii Comarnic-Brașov s-au comis deja acte de corupție”, a spus președintele.

Fostul ministru a declarat miercuri seara, la Digi24, a spus că, în calitate de avocat, îi recomandă lui Traian Băsescu să meargă la DNA dacă are cunoștință de astfel de fapte, pentru că altfel se face vinovat de „omisiune de sesizare a autorității”. 

„Deci pentru a nu deveni infractor din nou îi recomand ca mâine dimineață la ora 8 să se prezinte la DNA și să spuna tot ce știe”, a spus Dan Șova.

El a arătat că președintele a mai făcut aceleați „afirmații necontrolate și nedadevărate” și în 2004, despre aceeași autostradă. Cu același câștigător la vremea respectivă. Nu s-au verificat niciodată afirmațiile domeniei sale”, a adăugat Dan Șova.

Întrebat despre expresia „premise contractuale” folosită de șeful statului, Dan Șova a spus că nu știe la ce s-ar fi putut referi. „Probabil la relațiile domniei sale cu Bercea Mondialul. Dar dacă știe ceva despre Comarnic-Brașov să se ducă la DNA. nu e niciun fel de problemă. Și să se duca urgent!”, a spus Dan Șova.

„E imposibil de imaginat că un șef de stat al UE aruncă asemenea vorbe despre un contract desfășurat în condiții de perfectă transparență și legalitate, pentru care România a primit felicitări și care nu s-a semnat până în acest moment datorită faptului că BEI, BERD, Banca Mondială împreună cu băncile comerciale și cu câștigătiorul licitației analizează anumite aspecte care țin de finanțare”, a mai spus fostul ministru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri